ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Efsanevi Çellist Maisky Celsus’ta

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 2.7.2013    


Efsanevi Çellist Maisky Celsus’ta

27. Uluslararası İzmir Festivali, dünyanın en iyi müzisyenlerini ağırlamayı sürdürüyor. Kendini dünya vatandaşı olarak gören ve “iyi müziğin sevildiği her yerde ben evimdeyim” diyen efsanevi Çellist Mischa Maisky, müzik dünyasında en az kendisi kadar tanınan Kremerata Baltica Oda Orkestrası’nı 4 Temmuz gecesi İzmirli müzikseverlerle buluşturuyor.

M. Rostropovich ve G. Piatigorski ile çalışan tek viyolonsel sanatçısı olma ayrıcalığına sahip Mischa Maisky, kariyerindeki üstün başarıları ve kusursuz yorumu ile dünya çapında bir müzisyendir. Uluslararası büyük festivallerde düzenli konuk sanatçı olarak katılan Maisky, Londra, Paris, Berlin, Viyana, New York ve Tokyo’daki başlıca müzik merkezlerinde coşkuyla karşılanmıştır.

Kemanın büyük ismi Gidon Kremer’in kendisine 50. yaş günü armağanı olarak kurduğu Kremerata Baltica orkestrası, Litvanya’dan, Letonya’dan, ve Estonya’dan gelen 23 genç sanatçıdan oluşuyor. Yetenekli grup birkaç yıl içinde dünyadaki benzerleri içinde en iyi oda orkestrası haline gelmiş ve dünya üzerinde başlıca konser merkezlerinde uluslararası şöhretini daha da arttırmıştır. Kremerata Baltica son 15 yıl içinde 50’den fazla ülkede konserler vermiştir.

Dünyanın en eski kütüphanelerinden birinde gerçekleşecek ve uzun süre hafızalardan silinmeyecek konser, Çaykoski’nin yaylı çalgılar serenadı ile başlayacak, daha sonra R. Schumann ve P.Vask’ın eserleri ile devam edecek. Gecenin kapanışı ise Çaykovski’nin; Çello ve Orkestra için “Rokoko-Varyasyonları”, ile son bulacak.

Borsa İstanbul sponsorluğunda 4 Temmuz 2013 Perşembe saat 21.30’da Celsus Kütüphanesi’nde yapılacak konserin biletleri Biletix gişelerinden ve İKSEV Karataş binasındaki gişeden alınabilir.






Okunma: 1209
Okunma: 1209












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)