ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Uluslararası kongre için, bin 300 bilim insanı İzmir’e geliyor

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 29.6.2013    


Uluslararası kongre için, bin 300 bilim insanı İzmir’e geliyor

Gezi Parkı olayları nedeniyle, yurtdışından gelecek olan konukların tepkileri üzerine iptal edilmesi gündeme gelen Uluslararası Kıkırdak Onarım Derneği’nin (ICRS) düzenlediği 11’inci Dünya Kongresi’ne Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan sahip çıktı.

Başkan Tartan ICRS Dönem Başkanı Anthony Hollander’i arayarak, ” Bu kongrenin güvencesi benim. Hep sizinleyim. İzmir’de hiçbir sorun yaşanmaz. Son dönemde yaşananlar demokratik tepkidir” diyerek kongrenin iptalini önledi. ICRS Dönem Başkanı Anthony Hollander ise Başkan Tartan’dan aldığı güvenceyle klinik uzmanlar, araştırmacılar ve endüstri temsilcilerine; “İzmir’de buluşalım” çağrısı yaptı. 15-18 Eylül 2013 tarihleri arasında bin 300 bilim insanının katılımı ile Swissotel Grand Efes İzmir ‘de gerçekleştirilecek olan kongreye ev sahipliği yapacağını duyuran Başkan Tartan, İzmir’in Expo 2020 oylaması öncesi önemli bir prestij elde edeceğini söyledi.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Mehmet S. Binnet, M.Ö Helenistik Çağ’da ilk hasta tedavilerinin yapıldığı Asklepios’un kurulduğu kent olan İzmir’de Dünya Kongresi'ne çağrı yapmaktan büyük bir onur duyduklarını ifade etti. Yerel Komite Başkanı Prof. Dr. Leyla Didem Kozacı ise 11’nci Dünya Kongresi’nin, kıkırdak patolojileri üzerine birçok soruya cevapların bulunacağı, en önemli etkinlik olacağına inandıklarını belirtti.

Prof.Dr.Kozacı, ICRS’in bu en önemli bilimsel etkinliğinde klinik uzmanlar, araştırmacılar ve endüstri temsilcileri İzmir’de buluşacak. Klinik ve temel bilim uygulamalardaki yeni ve heyecan verici gelişmeleri ile birlikte kök hücre ve hücresel tedaviler ilgili Doku Mühendisliği teknolojilerinin disiplinler arası eğitim ve ilişkileri daha da teşvik edilecek. Bugünden bu heyecanı yaşıyoruz” diye konuştu.

Kongre kayıt sürecinde, indirimli kayıt ücretinden yararlanma süresinin 8 Temmuz’a kadar uzatıldığına işaret eden Prof.Dr.Kozacı, bilimsel program içerisinde Türk katılımcılar için ayrı bir bölümün eklendiğini hatırlattı. Bu bölümde seçilecek 9 bildirinin Türkçe sunulacağına değinen Kozacı, “Doğal olarak bildiriler ICRS’nın özetleri kitabında ve Cartilage mecmuasında yayınlanacak. Bu olanak ilk kez Türkiye’deki meslektaşlarımız için uygulanacak” dedi.






Okunma: 1137
Okunma: 1137












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)