ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Ödüllü seramik ustaları buluştu

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 16.6.2013    


Ödüllü seramik ustaları buluştu

5.Geleneksel Pervin Özdemir Seramik Yarışması’nda bu yıl seramik ‘yüz’ heykelleri yarıştı.

Konak Belediyesi ile Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu işbirliğinde düzenlenen yarışmada 40 eser arasından 12 eser ön elemeyi geçerek büyük jüri önüne çıktı. Yarışma sonucunda; Zeynep Duru, Cahide Sonku yüz heykeliyle birinci seçildi ve 2 bin 500 lira ödül kazandı. Tolga Tunç, Nazım Hikmet Ran yüz heykeliyle ikincilik, Ümit Bilgiç ise Osman Hamdi Bey yüz heykeliyle üçüncülük elde etti.

Yarışmada dereceye girenler için Alsancak La Cigale Restaurant’da ödül töreni düzenlendi. Bir araya gelen kursiyerler yemek sonrası katılım sertifikalarını Konak belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’dan, ödüllerini ise eğitmenleri seramik sanatçısı Pervin Özdemir’in elinden aldı.

Kursiyerlerinin başarısının gurur verici olduğunu belirten Pervin Özdemir, “Şahsım ve öğrencilerim adına sanat ve sanatçı dostu Konak Belediye Başkanımız Dr. Hakan Tartan’a destekleri nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

Ödüle değer görülen kursiyerleri tek tek kutlayan Başkan Tartan: “Pervin Özdemir, sadece zarafet ve çalışkanlık değil ufkuyla da ön planda oluyor. Kendisiyle de dostluğumuz eskiye dayanır. Sıradan yapılan şeyleri bu öneme çıkartmak büyük bir onur. Sanat dalında alt yapıyı oluşturuyor. Kendisini ve kursiyerlerini kutluyorum” dedi.






Okunma: 1160
Okunma: 1160












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)