ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Tencere tava ritim harika

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 15.6.2013    


Tencere tava ritim harika

Konak Belediyesi Ritim Atölyesi, Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdiği final gecesinde tencere tavayla ritim tuttu

Binlerce mezunuyla bir yılı daha geride bırakan Konak Halk Üniversitesi, eğitim yılı bitimine müzikle damga vurdu. Konak Belediyesi Ritim Atölyesi yeteneklerini sergilediği son gösterileriyle izleyenleri hayran bıraktı. Dr.Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen final gecesinde darbuka ve bendir seslerinin yanı sıra Kafkas gösterileri ve solo performanslar göz doldurdu.

Klarnet solosuyla başlayan final gecesinde Konak Belediyesi Ritim Atölyesi üyeleri ellerindeki tencere ve tavalarla girdikleri salonda alkış tufanı estirdi. Ege ve Anadolu türkülerinin de seslendirildiği programa, izleyiciler danslarıyla eşlik etti.

Sanatın sesini İzmir’in her noktasında duyuran Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Konak Belediyesi’nin düzenlediği kursları ‘Konak Halk Üniversitesi’ olarak tanımlayan İzmirlilere teşekkür ederek şunları söyledi:

“Her zaman geleceğin kültür ve sanat ışığında aydınlanacağını söyledik. Çünkü sanatın ulaştığı her yerde duyarlılık vardır. Bireylerin birbirine sağduyuyla yaklaştığı toplumlar, birlikteliğin değerini, dayanışmanın gücünü anlamış demektir. Biz İzmir’de, Konak’ta bu duyarlılığı yakaladık; bunu müzikle, şiirle, resimle, heykelle, sanatın her yansımasında gösterdik. Konak Halk Üniversitesi’nin toplumu bir arada tuttuğunu, herkesi ortak duygularda birleştirdiğini, sevgi ve birlikteliğe yönelttiğini görmek İzmir’den Türkiye’ye verilecek en güzel mesajı ortaya koyuyor.”






Okunma: 1261
Okunma: 1261












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)