ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Bu sergide şiddet yok sevgi var

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 12.6.2013    


Bu sergide şiddet yok sevgi var

Konak Belediyesi Halk Üniversitesi resim öğrencilerinin sergisi Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı

Bir yıldır Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi’nde resim kursuna katılan kursiyerler, yılsonu sergisini Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’la birlikte açtı. 40 kursiyerin 150 eserinin yer aldığı sergide heyecan doruktaydı. Rembrandt eserlerinin başarılı imitasyonları dikkat çekici eserler arasında yer alırken suluboya, yağlıboya, karakalem, kolaj gibi farklı malzeme ve tekniklerin kullanıldığı çalışmalar beğeni topladı.

Yetenekli kursiyerlerin çalışmalarında şiddetin izine rastlanmadığına dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, resim kursiyerlerini kutlayarak şöyle konuştu:

“Siz bugün sadece bir sanat ışığını yansıtmıyorsunuz, aynı zamanda yüreğinizdeki sevgiyi de tuvale yansıtıyorsunuz. Sizin resimlerinizde silah yok; kin ve nefret yok. Şiddetin aksine doğa, sevgi, paylaşım, insan, Atatürk, kadın, çocuk, deniz, hayvan, doğa var. Benim aslında başından beri topluma yansıtmak istediğim, bir duyarlılığın ürünleri bunlar. Biz bunları paylaştığımız zaman toplum olarak da daha aydınlık günlere koşuyoruz.”

“Gemimizin kaptanı Hakan Tartan”

Yıl boyunca Güzelyalı Kültür Merkezi’nde resim kursuna katılan öğrencileriyle değerli çalışmalar geçekleştiren Resim Öğretmeni Mehmet Tüver de “Biz engin bir denizde Konak Halk Üniversitesi olarak bir Transatlantik’iz. Ve gemimizin kaptanı da Başkanımız Hakan Tartan” diyerek Başkan Tartan’a teşekkürlerini iletti ve öğrencilerini kutladı.






Okunma: 1168
Okunma: 1168












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)