ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Nazım Hikmet ölümünün 50. yılında düzenlenen etkinliklerle Dikili’de de anıldı

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 5.6.2013    


Nazım Hikmet ölümünün 50. yılında düzenlenen etkinliklerle Dikili’de de anıldı

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce hazırlanan anma programı, Türkiye’deki en büyük Nazım Hikmet Parkı’nda yapıldı. Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Ünlü Şarkıcı Suavi izleyici olarak katıldı.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Doğan, Jeotermal A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Çelik, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener’in de izlediği etkinlik günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar ile başladı.



Daha sonra Nazım Hikmet Büstü’nün yanında bulunan ve Nazım’ın mezarından getirilen toprak ile çevrelenen çınar ağacına 50. yılı anısına su döküldü. Vahap Kar’ın bağlaması eşliğinde yapılan Yenikapı Tiyatrosu’nun tiyatral şiir dinletisi ‘Güneşi içenlerin Türküsü’ beğeni ile izlenirken, gecede konuşma yapan Türkiye Tiyatro platformu eş sözcüsü Orçun Masatçı, Nazım Hikmet’i 50.yılında anarak, İstanbul’daki Taksim direnişi ile ilgili “Sömürücü düzen halkın üzerinden elini çekene kadar mücadelemiz devam edecektir” dedi. Eğitim-Sen Dikili dönem başkanı Bekir Argun’da yaptığı konuşmada herkesi ülke çapında yapılacak olan genel greve davet etti.

Etkinliklerin sonunda vatandaşlar Nazım hikmet büstüne karanfil bırakırken, toplu halde Taksim direnişine destek olmak için Atatürk Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş esnasında vatandaşlar ‘Hükümet istifa’ sloganları attılar.






Okunma: 1221
Okunma: 1221












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)