ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
“Tarih Ödülleri” için başvurular başladı

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 4.6.2013    


“Tarih Ödülleri” için başvurular başladı

İzmir’de, geçmiş uygarlıklara ait mirasa hak ettiği saygının gösterilmesi ve tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Tarihe Saygı / Yerel Koruma Ödülleri” için başvurular, 16 Ağustos Cuma günü mesai bitiminde sona eriyor.

“Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri Yarışması”na katılmak isteyenler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin www.izmir.bel.tr/tarihesaygi adresine girerek, form edinip doldurdukları formları, İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü (5.Kat No:522) adresine şahsen müracaatla teslim edebilirler. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler ise web sitesinden ya da 2933984 / 2931613 no’lu telefonlardan da yararlanabilirler.

Ödül kategorileri

Ödül Programına bu yıl “Tarihi Yapıda Yaşam”, “Basit Onarım”, “Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım”, “Özgün İşlevin Korunduğu Esaslı Onarım”, “Alan Ölçeğinde Başarılı Koruma Uygulamaları”, “Emek” “Kentsel Sit Alanlarında ve Koruma Alanlarında yeni Uygulama”, “Katkı” ve “Tarihi ve Kültürel Miras Konulu Okul Projeleri Teşvik” kategorilerinde başvurular kabul edilecek.

Sonuçlar Eylül’de

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki, tarihi mirasın belgelenmesi, yaşamını sürdürmesi ve geleceğe aktarılması bu yapı ve çevrelerinin tanıtılması, tarihi mirasın korunması için bilimsel ve mesleki kuruluşlarla işbirliği içinde gerçekleştirilen ödül programı; 2003 yılından bu yana kesintisiz sürdürülüyor. Jüri toplantısı 2 - 6 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan yarışmanın sonuçları 11 Eylül günü açıklanacak ve kazananlara ödülleri törenle verilecek.

Seçici Kurul

Yarışmanın Asil Seçici Kurulu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi Restorasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Restoratör – Mimar Prof. Dr. Demet Binan, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü, Restorasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hümeyra Birolakkurt, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Dekan Yardımcısı, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi, Şehir Plancısı Doç. Dr. Nil Uzun, Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Arkeolog Doç. Dr. Gül Gürtekin Demir, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi, Şehir Plancısı Yrd. Doç.Dr. Nursen kaya Erol, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Türk Sanatı Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sanat Tarihçisi Yrd. Doç. Dr. Ersel Çağlıtütüncügil, Yüksek Mimar Fevzi Bozkır.






Okunma: 1110
Okunma: 1110












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)