ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Mizahi nesneler ilgi çekti

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 3.6.2013    


Mizahi nesneler ilgi çekti

Konak Belediyesi, Neşe ve Karikatür Müzesi’nde geçtiğimiz günlerde sonuçlanan 1. Uluslararası İzmir Konulu Karikatür ile 1. İzmir Mizahi Nesne Yarışmalarında derece elde eden ve sergilenmeye değer bulunan eserler beğeniye sunuldu.

Serginin açılışına; Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi’nin ‘1. Uluslararası Akdeniz Gençliği Forumu’ nedeniyle İzmir’de bulunan Fransa, İtalya, Cezayir ve Tunus’tan gelen konuk öğrenciler ile Tevfik Fikret Lisesi öğrencileri ve sanatseverler katıldı.

Akdeniz ülkelerinden konuk olan 18 öğrencinin sergiyi ve müzeyi görmesini istediğini belirten Tevfik Fikret Lisesi Müdürü Mehmet Ali Atakan, “Neşe ve Karikatür Müzesi Akdeniz ruhunu yansıtan bir müze. Ortak paydamız Akdeniz. Öğrencilerimizin İzmir konulu karikatürleri yakından incelemelerini istedik. Bizim amacımız; Akdeniz gençlerinin birbirlerini ve kültürlerini tanımaları, ortak değerler üzerine uzlaşmaları birincisini gerçekleştirdiğimiz ‘Uluslararası Akdeniz Gençliği Forumu’ hem kendi öğrencilerimize hem de konuk öğrencilerimize çok büyük katkısı oldu. Tevfik Fikret Lisesi mezunu olan ve bizi burada konuk eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ederiz” diye konuştu.

Konuk ve Tevfik Fikret Liseli öğrencilerle Neşe ve Karikatür Müzesi’nde bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Akdenizli gençlerle Akdeniz mizahı konseptli müzemizde bir arada olmak ve sergi açılışımızı Akdeniz ülkelerinden gelen gençlerle yapmaktan çok mutlu oldum. Bu buluşmaların artarak devam etmesini dilerim” dedi.
Özellikle Mizahi Nesne Yarışmasında derece elde eden ve sergilenmeye layık bulunan eserler izleyenlerin büyük ilgisini çekti.

Sergi, 22 Temmuz’a kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek






Okunma: 1215
Okunma: 1215












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)