ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Masklar büyüledi

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 2.6.2013    


Masklar büyüledi

Mask atölyesinde üretilen eserler, Konak Belediyesi Necdet Alpar İzmir Mask Müzesi’nde görücüye çıktı. Mask Atölyesi Yılsonu Karma Sergisi, Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

Serginin büyük çoğunluğu Venedik Maskları’ndan oluşurken; ayrıca yüz, kachina (İnka maskı), bakır ve ebru maskları da sergide yer aldı. Çok farklı malzemeler kullanılarak yaratılan maskların yanında, sergide mask konulu tablolar ile üzerlerinde mask motiflerinin bulunduğu dekoratif ev eşyaları da yer alıyor.

Sekiz ay boyunca çalışan 40 kursiyerin elinden çıkan 150 eserin bulunduğu serginin açılışına İzmirli sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. Belli bir konu üzerinde yoğunlaşmayan eserlere, her kursiyer kendi ruh halini yansıttı.

İzmir’de butik müze kavramını yaşama geçiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan açıldığı günden beri İzmir Mask Müzesi’nde yapılan çalışmaları zevkle ve ilgiyle takip ettiğini belirterek; “Bir yıl boyunca verilen emeklerin sonucunda ortaya çıkan eserler gerçekten büyüleyici. Çoğu kursiyerimiz ilk defa maskla tanışmasına rağmen sergilenen eserler sanatçılara taş çıkartacak cinsten” diye konuştu.

Mask Atölyesi Yılsonu Karma Sergisi, 8 Haziran’a kadar Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi 6.Kat Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak.






Okunma: 1203
Okunma: 1203












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)