ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
İzmir’e bir armağan: “İki Kişilik İzmir”

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 31.5.2013    


İzmir’e bir armağan: “İki Kişilik İzmir”

Oğuz Uçak’ın, Dr. Mehmet Cengiz Tümer ile birlikte hazırladıkları “İki Kişilik İzmir”, Yakın Kitabevi Yayınları arasında çıktı. Kuşe kağıda renkli basılan ve lüks cildiyle dikkat çeken kitap, İzmir’e yakışacak bir armağan niteliğinde…

“İki Kişilik İzmir”, İzmir üzerine fotoğraflar ve bu fotoğraflardan yola çıkılarak kaleme alınan yazılardan oluşan bir albüm-kitap. Fotoğrafları Dr. Mehmet Cengiz Tümer’e, hikâye ağırlıklı yazıları ise Oğuz Uçak’a ait.

Kitabın İzmir için bir “güzelleme” ve yaşadıkları şehre karşı bir “gönül borcu” olduğunu söyleyen Tümer ve Uçak, projenin ön hazırlığının üç yıl sürüp nasıl geliştiğini arka kapakta şöyle dile getirmişler:

“İzmir sevdalısı iki gezgin, yaklaşık üç yıl önce bir hayal kurdular. Havasını soluyup suyunu içtikleri ve her karışını ezbere bilip koşulsuz sevdikleri bu şehre, bir gönül borcuydu düşledikleri hayal. Biri fotoğraflayacak, diğeri ise bu fotoğraflara yazılar düşürecekti kaleminden. Ve sadece simge yapıları, anıtları, çok bilindik meydanları ve tarihe geçmiş izleriyle değil; arka sokakları, gölgede kalmış alışkanlıkları ve güzelim insanlarının unutulmuş hayatlarıyla da yeniden canlanacaktı İzmir. İki kişinin kurup gerçekleşmesi için üç yıl bekledikleri rengârenk bir hayal. ”

İlk imza günü 1 Haziran’da, foto-sunum 10 Haziran’da

Kitap için ilk imza günü, 1 Haziran 2013 tarihinde saat 14.00’da, Alsancak Yakın Kitabevi’nde düzenlenecek. 10 Haziran 2013 tarihinde saat 18.30’da ise İzmir Tabip Odası’nda farklı bir etkinlik gerçekleşecek. Keyifli bir foto-sunum ve söyleşinin ardından ikilinin imza günü tekrar edilecek…

Kitap ilk etapta; İzmir’de Alsancak Yakın, Konak Yavuz, Karşıyaka Pan; Ankara’da Kızılay İmge ile Dost şubeleri; İstanbul’da ise İstiklâl Mephisto ve Kadiköy İmge kitabevlerinde satışa sunuldu. Ayrıca internet üzerinden satış yapan İdefix ve Kitap Yurdu gibi sitelerden de Türkiye’nin her yerinden “İki Kişilik İzmir” edinilebilir.






Okunma: 1232
Okunma: 1232












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)