ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Sanatta kadın emeği

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 24.2.2013    


Sanatta kadın emeği

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi'nde seramik atölyesi kursiyerlerini ziyaret etti. ‘Sanat Dünyamızdan İzdüşümler’ adlı pano çalışmalarına hız kesmeden devam eden kursiyerler, beş aydır emek verdikleri eserlerini Başkan Tartan için sergiledi.
Sanatçı Pervin Özdemir’in ve öğrencilerinin ellerinde şekillenen portreleri değerlendiren Başkan Tartan, hayranlığını gizlemedi. İki yıllık proje çalışmasının ardından beş aydır pratik uygulaması devam eden panoyla ilgili düşüncelerini paylaşan Başkan Tartan, yetenekli kursiyerlere de gezi müjdesi verdi. Başkan Tartan, panoda yer alan kadın sanatçıların portrelerine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bu rölyef pano toplumun kültür birikimini, sanatın gelişimini bir bakışta özetliyor. Geçekten çok emek harcanmış, alın teri olan bir çalışma. Özellikle kadınların ellerinde şekillenen portrelere dikkat çekmek istiyorum. Kadın Müzesinin İzmir’e neden bu denli yakışacağının bir göstergesi de kadınlarımızın hayran bırakan eserleridir.”

Tamamlandığında iki buçuk metreye bir buçuk metre ölçülerinde olacak eser, kursiyerlerin ellerinde şekilleniyor. Dev panoda yer alacak isimler ise; Osman Hamdi Bey, Halide Edip Adıvar, Halikarnas Balıkçısı, Nazım Hikmet Ran, Abidin Dino, Füreya Koral, Afife Jale, Cahide Sonku, Ahmet Adnan Saygun, Turgut Pura, Attila İlhan ve Avni Anıl.






Okunma: 1259
Okunma: 1259












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)