ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Kedi Galeri'de Oktay Anılanmert Sergisi

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 5.12.2012    


Kedi Galeri'de Oktay Anılanmert Sergisi

Kedi Kültür Sanat Merkezi'nde 13 Aralık - 8 Ocak tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oktay Anılanmert'in resim Sergisi yer alacak. Açılış kokteyli 13 Aralık Perşembe günü saat 18.30’da.

"1939 yılında İstanbul'da doğan sanatçı İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi'nde Resim Bölümü'nde sanat eğitimi görmüş ve 1971 yılından itibaren aynı kurumun öğretim kadrosuna katılmıştır.1981 yılında Doçent,1989 yılında Profesör olmuştur. Şu anda Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyesidir ve sanat çalışmaları İstanbul Beyoğlu Cihangir Havyar Sokak'taki atölyesinde devam etmektedir...

Uluslararası sergi, bienal, gösteri ve yurtiçi sanatsal etkinliklerde 1960'lı yıllarda yer almaya başlayan Oktay Anılanmert'in resimlerinde ifade figüratif ve soyuttur. Sanatçı günümüzde kaybolmakta olan insan ögesinin değerlerini ve yaşamla ilgili konuları bazen mizah-espiri bazen de eleştirerek yorumlamıştır.

Bir dönemin eserlerinin biçim karakterini oluşturan beyaz resimlerinde hareketlerin de yer aldığı beyazın renk ve ışık kullanıldığı görülür. Bu yalnızlık içinde dinamik çizgisel bir desen tadı, gözü yüzeyin etkili alanlarına yönlendirerek bütünü algılatır.

Oktay Anılanmert'in resimlerinin en az öge ile çok şey çağrıştırması. Soyut bir figürün bir parçasının kompozisyonda yer alarak anlamlaşması veya bir tür erime ayrışma içinde olan formaların ancak istenen yerde sadece mimik ve hareketlerin vurgulanması ile anlam kazanması, sanatçının pantomim sanatına olan ilgisinden, kendi yazıp sahnelediği pandomim oyun, tema ve tekniğinden kaynaklanmaktadır.

Bütün kompozisyonlarında en önemsenen ögelerden biri de "boşluk" ögesidir. Her resminde kurgunun dengesi için, boşluk ağırlığının hesaplandığı hissedilir. Bu boşluk kavramı daha sonraki çalışmalarında, Olmayan Mekanın Resimleri Sergisi'nde olduğu gibi Mekan kavramını sorgular.






Okunma: 1862
Okunma: 1862












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)