ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Atanur Doğan’dan canlı çizim / 270 ressamdan 540 tabloyla sergi

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat


Seyfi GÜL     

  Yayın Tarihi: 21.5.2012    


Atanur Doğan’dan canlı çizim / 270 ressamdan 540 tabloyla sergi

Foça Belediyesi ve Uluslararası Suluboya Derneği (İnternational Watercolor Society) işbirliği ile açılan sergide 270 ressamın 540 tablosu sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

19 Mayıs 2012 Cumartesi günü gerçekleştirilen sergi bir dizi etkinlikle renklendirildi. Foça Kaymakamı Adem Arslan, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, Belediye Meclis Üyeleri ile yüzlerce sanatseverin katıldığı serginin açılış konuşmasını Derya Demirağ yaptı.

Derya Demirağ 19 Mayıs’ın bir toplumu esaret altında yaşamaktan kurtaran, ulus olmaya yönelik yazgısını değiştiren, yarınlarını aydınlatan, çağdaş bir yaşama yönlendiren, Türk Ulusu ve Atatürk’ün doğum günü olduğunu belirtti. Demirağ; ”Uluslararası Suluboya Derneği’nin sanatçıları bu 19 Mayıs gününde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sonsuz şükranlarını sunmak, doğuşunu ve doğuşumuzu kutlamak, onun ilke ve inkılaplarının izinde yürüdüğümüzü göstermek için buradalar.” dedi.



Foça Beşkapılar Kalesi’nde açılması planlanan ancak katılımın çokluğu nedeniyle Anfi Cafe’de gerçekleştirilen sergiye, aralarında değişik meslek gruplarından üyelerin bulunduğu dernek mensubu ressamların dışında bazı atölye grupları ve çeşitli üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinin eğitmenleri de destek verdi.

Dünyanın en iyi suluboya portre ressamı ünvanına sahip değerli sanatçı Atanur Doğan Suluboya tekniği ile canlı sunumda bir Atatürk portresi çizimi yaptı. İzleyenlerin hayran bakışları arasında çizim gerçekleştirilirken İzmir Kültür Eğitim ve Sanat Vakfı (İKSEV)’de keman ve solfej eğitimi alan 14 yaşındaki Damla Turan klasik eserlerden oluşan nefis bir keman dinletisi sundu.

Suluboya, yağlıboya, akrilik ve pastel resimlerin yer aldığı sergide ayrıca ebru sanatından örneklere de yer verildi.

Sergilenen tabloların sahipleri alım tekliflerini değerlendirirken, Dr.Ecz. Nazan Abacıoğlu tablolarının tüm gelirini şehit ailelerine bağışladığını ve bedelin onlar için açılmış banka hesabına yatırıldıktan sonra teslim işlemini gerçekleştirdiğini söyledi.

Suluboya Derneği yetkilileri etkinliğe gösterilen büyük ilgiye teşekkür ettiler ve tüm sanatseverleri 2- 3 Haziran 2012 tarihlerinde İzmir Seferihisar’da gerçekleştirecekleri Uluslararası Suluboya Festivali’ne davet ettiler.



Seyfi GÜL







Okunma: 3214
Okunma: 3214












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)