ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu’ndan Kültürlerarası Kongre

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 7.8.2011    


Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu’ndan Kültürlerarası Kongre

Dokuz Eylül Üniversitesi 30. Yılını kutlayacağı 2011-2012 Eğitim – Öğretim yılı içinde düzenleyeceği sempozyum hazırlıklarına hız verdi… Uluslararası Katılımlı 3. Ulusal Pediatri Hemşireliği Kongresi ve Ulusal Kültürlerarası Hemşirelik ve Ebelik Kongreleri’yle Dokuz Eylül Üniversitesi yeni dönemi ilk iki sempozyumuna ev sahipliği yapıyor.

Hemşirelik Yüksekokulu tarafından düzenlenen Uluslararası Katılımlı 3. Ulusal Pediatri Hemşireliği Kongresi, 15-17 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleşiyor… “Birlikte Öğrenelim ve Geleceği Birlikte Yaratalım” ana temasına sahip sempozyumda ulusal ve uluslararası konuşmacılar, çocuk sağlığına ilişkin önemli ve öncelikli konuları multidisipliner ve multi kültürel yaklaşımlarla tartışma fırsatı bulacak.

Ulusal Kültürlerarası Hemşirelik ve Ebelik Kongresi ise 7-9 Eylül 2011 tarihleri arasında yapılacak. Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr Zuhal Bahar sempozyumla ilgili yaptığı açıklamada “insanların kültürel özelliklerinin sağlık ve hastalık davranışlarına etkisinin göz önüne alınarak bir sağlık planlaması yapılması gerektiğini ifade ederek hem insan onuruna saygılı hem de hemşirelik bakımının bireye özgü olması gerektiğini” belirtti. Prof. Dr. Zuhal BAHAR ayrıca sempozyumdaki amaçlarının hemşirelik ve ebelik bakımının en önemli öğelerinden biri olan “kültür’’ kavramının bilim insanlarıyla tartışıldığı bir sağlık platformu oluşturmak olduğunu sözlerine ekledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mehmet Füzün ise üniversitenin 30. yaşının kutlanacağı 2012 yılında her alanda çok sayıda ulusal ve uluslararası sempozyuma ev sahipliği yapacaklarını kaydetti.






Okunma: 2849
Okunma: 2849












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)