ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Bayraklı Belediye Tiyatrosu “Hamlet Efendi” ile sahnede

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 19.2.2011    


Bayraklı Belediye Tiyatrosu “Hamlet Efendi” ile sahnede

Bayraklı Belediye Tiyatrosu, usta oyuncu Müjdat Gezen’in “Hamlet Efendi” oyunu ile tiyatro prömiyerine başladı.

Tiyatrolarımız halkı anlatacak

Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde sahne alan oyuna yoğun ilgi gösteren vatandaşlar yer bulmakta zorlandı. Bayraklı halkının kültürel etkinliklerde salonlara sığmamaya başladığını dile getirerek konuşmasına başlayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bugün usta oyuncuların yanına Bayraklı'da yaşayan amatör tiyatrocularımız bulunuyor. Nitelikli tiyatro yapıtlarını sergilemek için yola çıktık. Toplumsal bir görevi olan tiyatrolarımızda halkı anlatan, halka var olan, halkla özdeşleşmiş tiyatro yapıtlarını gün ışığına çıkartıp, sergilemeye devam edeceğiz. Ülke koşullarında tiyatronun halktan uzaklaştığını görüyoruz. Bayraklı Belediyesi Tiyatrosuyla halkla bütünleşmek ve istenilen düzeye çıkartmayı amaçlıyoruz” dedi.

Vatandaşlar soluksuz izledi

Türk Tiyatrosunun büyük oyuncusu Müjdat Gezen'in eseri “Hamlet Efendi”, geleneksel Türk tiyatrosuyla batı tiyatrosunun çok güzel bir sentezini oluşturuyor. Cumhuriyetle birlikte yanlış anlaşılan batılılaşma çabalarını ince bir mizah anlayışıyla hicvedildiği oyun, salonu dolduran vatandaşlar tarafından soluksuz izlendi.

Bayraklı’da yaşayan amatör tiyatrocular ve usta oyuncularla birlikte sahnelenen oyun, bağımsızlık uğruna verilen mücadelenin, kültürel emperyalizme yenik düşmemesi için çareler arayan ve yegane kurtuluşu kendi kültürüne ve sanatçısına sahip çıkmaktan ve eğitimden geçtiğini vurguluyor.

Bayraklı Halk Eğitim Merkezi Müdür yardımcısı Orkun Oğuz’un yönettiği “Hamlet Efendi” oyununu Cengiz Tulgar, Hilmi Altınkaya, Salih Kale, Sude Durmaz, Derya Çetinel, Recai Sükütü, Mesut Nar, Kekil Çelebi, Cem Ercil, Simge Savcı, Haldun Kara ve Rasim Yılmaz oynadı.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı Belediye Tiyatrosu'nun ilk kumpanyası olma özelliğini taşıyan “Hamlet Efendi”nin oyuncularına oyun sonunda tek tek tebrik ederek çiçek hediye etti. Bayraklı’da kültür adına adımlar atmaya devam edeceklerini belirten Başkan Karabağ oyuncularla beraber el ele halkı selamladı. Tiyatrocular dakikalarca ayakta alkışlandı.






Okunma: 2411
Okunma: 2411












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)