ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Attila İlhan ölümünün 5. yılında şiirlerle anılacak.

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 9.10.2010    


Attila İlhan ölümünün 5. yılında şiirlerle anılacak.

İzmir’de, romancı, Türk şiirinin ustası, gazeteci ve Türk Edebiyatı’nın önemli bir ismi olan şair, romancı, denemeci, gazeteci ve eleştirmen Attila İlhan, ölümünün 5. yılında şiirlerle anılıyor. Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen anma etkinliği, 11 Ekim pazartesi gecesi Alsancak Vapur İskelesi önünde gerçekleştirilecek. Geceye, entelektüel çalışmalarıyla Türk Edebiyatı ve düşünce dünyasına önemli katkıları olan Attilâ İlhan’ın kız kardeşi sanatçı Çolpan İlhan da katılacak.

Şair Tuğrul Keskin, gazeteci ve aynı zamanda şair yönüyle de bilinen Sabah Gazetesi İzmir Temsilcisi Ünal Ersözlü, şair Namık Kuyumcu da gecede İlhan’dan şiirler okuyacak ve şairle ilgili anılarını paylaşacak. Şiir ve duygu yüklü bu anma gecesini ise İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Hülya Savaş yine şiirlerle süsleyerek sunum yapacak. Attilâ İlhan’ı anma etkinliğine ev sahipliği yapan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da İlhan’ın sevilen şiirlerini okuyacak. Başkan Tartan, “Büyük bir şair olan Attila İlhan’ı İzmirliler ile birlikte sevgiyle anacağız. Tüm halkımızı bu büyük sanatçıyı anmak için onun şiirleriyle dolu gecede buluşmaya davet ediyorum” dedi. Attila İlhan’ın önemli bir aydın, düşün ve eylem adamı olduğunu vurgulayan Tartan, "Onun parolası vatandı. İşareti namus. Büyük şair, tarihçi, düşünür, aydınlık Türkiye savaşçısı. Doğu Batı kültürlerinin ortak paydası. Eylemci, çağdaş bir hümanist. Attila İlhan şiirleriyle, eser ve düşünceleriyle gelecek Türkiye’sinin yaratılmasına katkıda bulunmaya devam edecektir" diye konuştu.

Türk ve dünya şairlerinin en güzel şiirlerinin toplandığı ‘Şiirli Yolculuk’ isimli DVD’den de barkovizyon aracılığı ile şiirler konuklara dinletilecek. Gecenin sonunda bu DVD’den konuklara hediye edilecek.
Grup Omnitone da Attilâ İlhan’ın şiirlerinden bestelenmiş şarkılarla geceye renk katacak. Şair, sanatçı ve edebiyatçı pek çok kişinin katılacağı açık hava etkinliği saat 20.00’de başlayacak.






Okunma: 1662
Okunma: 1662












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)