ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Kursiyerlerin objektifinden Foça’da Yaşam -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 7.4.2014    



Kursiyerlerin objektifinden Foça’da Yaşam

Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan fotoğraf kursunun öğrencileri ilçeden karelerin yer aldığı fotoğraf sergisiyle çalışmalarını beğeniye sundular.

“Foça’da Yaşam“ adıyla düzenlenen sergi Reha Midilli Kültür Merkezi sergi holünde 6 Nisan 2014 Pazar günü açıldı. Açılışa katılan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Kutlu gelişen teknoloji nedeniyle hemen herkesin bir fotoğraf makinesi sahibi olduğunu, fotoğraf çektiğini, ancak bu çoklukta sanatsal anlamda fotoğrafın daha da önem kazandığını söyledi. Kutlu; “Herkes resim çekiyor ama sanatçı gözüyle görüp belli objeleri yakalamak onu anlamlandırmak ve o algıyı insanlara iletmek bir özellik istiyor. Bu anlamda Halk Eğitim Merkezi olarak çalışmalar yapıyoruz. Bunların semeresini de böyle sergilerde görüyoruz” diyerek kursiyerleri kutladı.



Asıl mesleği olan öğretmenliğin yanı sıra Anadolu Üniversitesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümünü bitirerek hobisini akademik eğitimle geliştirdiğini ve şimdide öğrencilerine yararlı olmaya çalıştığını belirten kurs öğretmeni Mehmet Akyürek sonuçtan çok mutlu olduğunu söyledi. Akyürek; “Kursumuz 20 Ekim 2013 tarihinde başladı ve Haziran 2014 ayına kadar sürecek. Bu sergiyi 12 kursiyerimizin altışar fotoğrafı, toplam 72 eserle açtık. Kursumuzda önce makine bilgisi, sonra kompozisyon ve daha sonra aydınlık oda dediğimiz fotoshop konularına yer verdik. Talep oldukça bu kurslarımızı devam ettireceğiz” dedi.

Mehmet Akyürek, Çetin Yazan, Nergiz Savran Ovacık, Nazmi Kalay, Başak Karasavuran, Güzin Tümer, Engin Darçın, Ayten Darçın, Hüseyin Demirci, Vedat Güzey, Dilek Demir ve A.Bülent Akyöndem’in fotoğraflarından oluşan sergi 9 Nisan 2014 akşamına kadar açık kalacak ve 10.00 – 20.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Seyfi GÜL







Okunma: 2659
Okunma: 2659












Uluay   
ZEYNEP'ce   




7142

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)