ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Masterler Antalya’da üçüncülüğü de gönülleri de kazandı -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 28.4.2014    


Foça Masterler Antalya’da üçüncülüğü de gönülleri de kazandı



23 – 27 Nisan 2014 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Uluslararası Turkey Soccer Cup 2014 Masterler Futbol Turnuvası 27 Nisan Pazar günü yapılan yarı final ve final müsabakaları ile sona erdi. İzmir temsilcisi Foça Belediyespor Masterleri, 42 takımın kıyasıya mücadele ettiği şampiyonada kurduğu dostluklarla hem gönülleri, hem de üçüncülüğü kazanarak döndü.

Türkiye’nin yedi bölgesinden 27, KKTC’den 7, Romanya’dan 4, İngiltere’den 2, Kırgızistan ve Fransa’dan 1’er temsilcinin bulunduğu turnuva 8 ayrı grupta tek devreli lig usulü ile başladı. Her grubun ilk iki takımı final gruplarına kaldı.

Foça Masterler Antalya Asfad, Kıbrıs Alsancak, Sarıyer Şöhretler, Diyarbakır, Turkish London Masters ve Foça takımlarının yer aldığı H grubunu 9 puanla ve averajla birinci olarak tamamladı. Çeyrek finaldeki ilk maçta Yozgat’ı 1-0’lık skorla geçti.


Foça; rakibinin maça çıkamayacak kadar yorgun olduğunu belirtmesi ve erteleme talebini örnek bir fair play anlayışıyla kabul ederek, ertesi gün -27 Nisan Pazar günü- sabah 08.30’da Sarıyer Masterler takımıyla çeyrek final ikinci maçına çıktı. Eski Galatasaraylı Evren’le birlikte İstanbul’un değişik takımlarında profesyonel futbol oynamış oyuncularında yer aldığı Sarıyer Masterler müsabakasını golsüz beraberlikle tamamladı. Penaltı atışları sonucu 4-2 kazanan Foça, bir başka ünlüler takımıyla yarı final oynadı.

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Sakaryaspor gibi takımlardan hatırlanan Kaan Dobra, Nuri, Sefer, Ömer, Nuri ve Haydar’ın da yer aldığı Sakaryaspor Masterler maçını aşırı yorgunluk ve sakat oyuncular dolayısıyla yedeksiz oynayan Foça 1 - 0’lık sonuçla kaybetti.

Final müsabakası Sakaryaspor ile Romanya’nın Köstence(Constanza) şehrinin takımlarından Performa 29 arasında oynandı. Son dakikaları tartışmalar, itirazlar nedeniyle zorlukla geçilen finalin galibi 2-1’lik skorla Sakaryaspor Masterler oldu.

Her yıl aynı tarihlerde yapılarak geleneksel hale getirilen turnuvayı düzenleyen Antalya Sportif Faaliyetler Derneği (ASFAD) yetkilileri tarafından 1. Sakaryaspor, 2. Romanya’dan Performa 29, 3. Foça Belediyespor Masterler, 4. Sarıyer Masterler takımlarına kupa ve plaketleri törenle verildi.

Foça Belediyespor Masterler futbol takımı Antalya’dan üçüncülük unvanının yanı sıra sorunsuz ve centilmence maçlar oynadığı için hemen her takımdan maç teklifleri alarak ilçeye döndü.

Seyfi GÜL









Okunma: 3092
Okunma: 3092











Uluay   
ZEYNEP'ce   




7713

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)