ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça HAYAD’dan bahar kermesi -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 20.4.2014    


Foça HAYAD’dan bahar kermesi



İzmir’in Foça ilçesinde kurulu Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD) tamamı bağışlardan oluşan ürünlerle kermes düzenledi. Kitaptan takılara, spor aletlerinden el örgüsü giysilere, ev eşyalarından ev yapımı yiyeceklere kadar binlerce çeşidin yer aldığı etkinlik büyük ilgi gördü.

Foça Reha Midilli Kültür Merkezi’nde 19 Nisan 2014 Cumartesi akşam saatlerine kadar devem eden kermeste HAYAD üyeleri başlarında baharı simgeleyen kır papatyalarından taçlarla satış yaptılar. Yerel kilim üreticisi bir vatandaşta stant açarak, satışlarından derneğe katkı sağladı.



HAYAD Başkanı Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prf. Dr. Huriye Şükran Kuruoğlu sokak hayvanlarının barınma, korunma, kısırlaştırma, tedavi ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalıştıklarını, kermeslerin bu anlamda önemli bir işlevi olduğunu söyledi.

Huriye Kuruoğlu; “Kermeslerde sadece satışlarla değil, bu çabalarımızı gören bazı vatandaşlar miktarı küçük ama bizim için büyük değeri olan bağışlarla destek veriyorlar. Foça Belediyesinin katkılarıyla kurduğumuz hayvan kliniğini geliştirmeye, daha donanımlı hale getirmeye çalışıyoruz. Diğer faaliyetlerimizde aralıksız devam ediyor. Burada gördüğünüz tüm ürünler bağıştır. Bazı arkadaşlarımız kermes günü börek, poğaça, kısır vb. yiyeceklerle, bazıları el emeği örgülerle, ürettikleri abajur, resim çerçeveleri vb ürünlerle güzel bir dayanışma örneği veriyorlar. Tüm destekçilerimize teşekkür ediyorum” dedi.



Seyfi GÜL









Okunma: 3533
Okunma: 3533











Uluay   
ZEYNEP'ce   




2548

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)