ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
         Foça Deniz Öyküleri Ödülü



   2. Foça Deniz Öyküleri Ödülü / 2008

   2. Foça Deniz Öyküleri Ödülü Şartnamesi

4   Foça Belediyesi, her yıl eylül ayının ilk yarısında düzenlenmekte olan “Uluslararası Rastgele Balıkçılık Festivali” kapsamında verilmek üzere “Deniz Öyküleri Ödülü” başlığı altında bir öykü yarışması düzenlemeyi kararlaştırmıştır. İlki 2007’de verilen ödülün ikincisi 2008 yılında gerçekleştirilecektir.

Başvuru koşulları aşağıdadır:

1. Yarışma herkese açıktır. Deniz konusuyla bağlantılı, kitap halinde yayımlanmamış ya da kitaplarda yer almamış öykülerle başvurulabilir. Öykünün dergilerde yayımlanmış olması katılıma engel değildir.

2. Bir yazar yarışmaya en çok üç öyküyle katılabilir.

3. Öykülerde sayfa sınırlaması yoktur. Bilgisayarda 12 punto ile 1,5 aralıklı olarak yazılacak öyküler A 4 kâğıdına basılı halde 6 örnek olarak gönderilmelidir. Ayrıca öykülerin kayıtlı olduğu bir cd de gönderide yer almalıdır.

4. Yarışmaya açık adla katılmak zorunludur. Öykü ya da öykülerin yanı sıra gönderilmesi gereken “başvuru yazısı”nda yazarın adı soyadı, adresi, telefonu, varsa e-posta bilgileri belirtilmelidir. Yaşamöyküsü de bu yazıya eklenmelidir.

5. Öyküler 11 Ağustos 2008, Pazartesi günü akşamına kadar elden, posta veya kargo ile “Foça Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi, Deniz Öyküleri Ödülü, Foça-İzmir” adresine ulaştırılmış olmalıdır.

6. Seçici Kurul, Tarık Dursun K., Muzaffer İzgü, Hüseyin Yurttaş, Ahmet Önel ve Mehmet Atilla’dan oluşmaktadır.

7. Deniz Öyküleri Ödülü’nde:

Birinciye: 2.500 YTL
İkinciye: 2.000 YTL
Üçüncüye 1.500 YTL parasal armağan ile plaket verilecektir.

Seçici kurulca mansiyona ya da övgüye değer görülen öyküler olursa, bunların yazarları da Uluslararası Rastgele Balıkçılık Festivali’nde Foça’da konuk edilecektir.

8. Foça Belediyesi, derece alan ya da seçici kurulca yayımlanmaya değer görülen öyküleri kitap halinde yayımlayabilecektir. Bunun için yazarlara ayrıca telif hakkı ödenmeyecek, 20’şer adet kitap verilecektir.

9. Yarışmaya katılan öyküler geri verilmez.

10. Ödüle katılan yazarlar bu koşulları kabul etmiş sayılırlar.







[ 1342 ]






Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)