ISSN 1308-8483

Foçalı turizmci farklı su tarifesinden şikayetçi
Periskop   

Seyfi GÜL    
  Yayın Tarihi: 19.6.2014    


Foçalı turizmci farklı su tarifesinden şikayetçi



Foçalı turizmciler, aynı işkolunda faaliyet gösterdikleri halde farklı su tarifesine tabi tutulmalarına ve ilgililerin konuya duyarsız kalmasına isyan etti. Yaz sezonunun başlamasıyla su tüketiminin de arttığını, katlamalı tarifenin işletmenin belini büktüğünü iddia eden turizmciler İZSU ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan çözüm istediler.

Foça Turizmciler, Yatırımcılar ve Esnaf Derneği (TUDER) Başkanı Işıl Dirim Kavitaş sorunun 4 yıl önce su işlemlerinin İZSU’ya devri ile başladığını belirterek faturaların yüzde yüzün üzerinde zamlı gelmeye başladığını söyledi.

Konu ile ilgili olarak hem Foça, hem İzmir Büyükşehir Belediyesi hem de İZSU’ya defalarca başvurduklarını vurgulayan Kavitaş; “İlçemizdeki turizm tesislerinin su paraları daha önce Foça Belediyesi’nin tek tarifesi üzerinden ücretlendiriliyordu. İzsu’ya devir sonrası tarife işletme belgesinin Belediye ya da Turizm Bakanlığı tarafından verilmesine bakılarak farklı uygulanmaya başladı. Belediye tarafından işletme belgesi verilmiş otel – motel - pansiyon gibi turizm amaçlı konaklama tesislerinin kullandığı su “konut dışı ticari işletme” tarifesi üzerinden, Turizm Bakanlığı belgeli konaklama tesisleri ise indirimli tarifeden bedel ödemektedir. Aynı iş kolunda faaliyet göstermesine rağmen uygulanan farklı fiyatlandırma işletmeler arasında haksız rekabete yol açmaktadır. Biz bu durumun düzeltilmesini fiyatlandırmanın eşit düzeye çekilmesini istiyoruz.” dedi.

Kavitaş konu ile ilgili olarak son yazılı başvuruyu konunun taraflarına 12 Haziran 2014’te yaptıklarını ancak çözüm getirilmediğini sözlerine ekledi.

Seyfi GÜL




Okunma: 2502









   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)