ISSN 1308-8483

Foça’nın yardımı Soma’ya ulaştı
Periskop   

Seyfi GÜL    
  Yayın Tarihi: 10.6.2014    


Foça’nın yardımı Soma’ya ulaştı



Türk Kızılayı Foça Şubesi tarafından açılan kampanyada toplanan 6 bin 600 Türk Lirası oluşturulan heyet tarafından 8 Haziran 2014 Pazar günü Somalı ailelere teslim edildi.

Kızılay Foça Şube Başkanı Ali Cevat Çiftçi, asbaşkan Muharrem Yeşilkaya, Kadın Kolları Başkanı Selma Yeşil, yönetim kurulu üyeleri Selma Sabancı ve Hacer Samancı’dan oluşan heyet Kızılay Soma Şubesi ve Kriz Koordinasyon Merkezi ile işbirliği yapılarak belirlenen ihtiyaç sahibi 22 aileyi tek tek evlerinde ziyaret etti. Kendilerine Soma Turgutalp Mahallesi Muhtarı Gülay Erdal refakat etti.

Aile başına 300 liralık bir yardım sağlayabildiklerini, ancak Soma’da çok acı ve daha çok yardım yapılmasının şart olduğu bir manzarayla karşılaştıklarını belirten asbaşkan Muharrem Yeşilkaya buradaki ihtiyaç sahipleriyle sürekli irtibatta kalıp yine yardım ulaştırmaya çalışacaklarını söyledi.



Muharrem Yeşilkaya; “Soma’da gördük ki bazı köylere kriz koordinasyon merkezi ile işbirliği yapılmadığı için altı kez yardım giderken, bazılarına hiç uğranılmamış. İki çocuğuyla dul kalan üstelik hamile olan genç bayanlar var. Boynumuza sarıldılar. Ağladılar, bizleri de ağlattılar. Ölen madencilerin geride kalanlarının çoğu gerçekten perişan durumda. Giysi ve yiyecek sorunu büyük ölçüde çözümlenmiş. Devlet aylık 900 Tl maaş bağlamış. Ama; çoğu kirada oturan bu aileler kiradan geri kalan iki-üç yüz lirayla yaşamaya çalışıyor. Borç ödemeye uğraşıyor. Bu nedenle kampanyamızı sürdürmeye karar verdik. Yardımsever Foçalılara ve banka hesabımıza para yatırarak katkı koyan yardımsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah milletimize böyle acılar yaşatmasın” dedi.

Yeşilkaya devam ettirmeye karar verdikleri kampanyaya katılmak isteyenlerin bağışlarını makbuz karşılığı Kızılay Foça Şubesi’ne gelerek yapabilecekleri gibi, Türkiye’nin her yerinden Ziraat Bankası Foça Şubesi’ndeki Kızılay hesabına da yatırabileceklerini sözlerine ekledi.



Seyfi GÜL




Okunma: 2703









   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)