ISSN 1308-8483

Foça’da halaylı kitap şenliği
Periskop   

Seyfi GÜL    
  Yayın Tarihi: 8.6.2014    


Foça’da halaylı kitap şenliği



Foça Kitap Kulübü’nün her yıl geleneksel olarak düzenlediği Kitap Şenliği’nin dördüncüsü 6 Haziran 2014 Cumartesi günü gerçekleştirildi. Binlerce kitabın ücretsiz olarak dağıtıldığı etkinlik halk oyunları halay ekibi, vatandaşlar ve ilçede görev yapan askerlerin katılımıyla tam bir şenliğe dönüştü.

İKİ BİN İKİ YÜZ KİTAP ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Her yaştan yurttaşa yeniden okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla kulübün her yıl Haziran ayının ilk hafta sonunda gerçekleştirdiği kitap şenliğine bu yıl da büyük ilgi gösterildi. Foça Demokrasi Meydanı’nda 11.00 – 1800 saatleri arasında açılan standlarda 2 bin 200 dolayında kitap dağıtıldı. Her türden ve herkese hitap eden kitapların iade zorunluluğu olmadığı, istenirse Demokrasi Meydanı’ndaki Açık Kütüphane’ye bırakılabileceği duyuruldu. Seçtiği kitaplardan dilediği sayıda alma özgürlüğü yaşayan kitapseverler etkinliği düzenleyen üyelere teşekkür ettiler ve kendileri de kitap bağışlayarak sürekli değişime katkı yapmak istediklerini söylediler.



KİTAP ŞENLİĞİNE HALAY COŞKUSU

Foçalı ilköğretim okulu öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibi, gösterilerini sergilerken önce kadın erkek karışık olarak vatandaşlar, daha sonra izinlerini geçiren askerler kendi yörelerinin ezgilerine dayanamayarak halaya katıldılar. Meydanı düğün yerine çeviren öğrenci ve askerlere kitapların yanı sıra Ulu Önder Atatürk’ün Nutuk CD’si de hediye edildi.

“Bana Kitaplarını Göster Sana Çocuklarının Ruh Halini Söyleyeyim”, “Kitap Gençler İçin Yol Göstericidir”, “Anne Olmasaydı İnsan Bedeni, Kitap Olmasaydı İnsan Ruhu Gelişemezdi”, “Kitap Okumak Sıkıntıyı Neşeye Çevirir” ve Abraham Lincoln’ün “Hükümetsiz Yaşayabilirsiniz Ama Kitapsız Asla” sözünün yer aldığı pankartlarla süslü standlar şenlik saatleri süresince boş kalmadı.

OTOBÜS DURAĞINA AÇIK KÜTÜPHANE

Foça Kitap Kulübü Başkanı Ayla Karatekin başlangıçta düşündüklerinden de iyi bir iş başardıklarını görerek çok mutlu olduklarını söyledi. Karatekin; “Bugün dördüncü kitap şenliğimizi gerçekleştirdik. İki binin üzerinde kitabı Foça halkına, ziyaretçilere ve izinli çıkan askerlerimize ücretsiz dağıtıyoruz. Çok özverili çalışıyoruz. Sene içinde pek çok yazarımız söyleşi için kulübümüze geldi. Onlardan çok faydalandık. Yaptığımız işi seviyoruz. Çok ses getirdi bu etkinlik. Çok duyuldu. Kitap bulmakta hiç zorluk çekmiyoruz. İstanbul’dan İzmir’den ve değişik şehirlerden kitaplar geliyor. Bu sene sokak kitaplığımızı da yaptık. Şimdi ikinci olarak Foça girişindeki Uğur Mumcu Otobüs Durağına bir açık kütüphane yapacağız. İnsanlar araba beklerken de kitap okuyabilecek, hatta yolu uzunsa kitabı alıp yolda okumaya devam edebilecek. Bu çabalarımıza Foça Belediyesi ve Başkan Demirağ büyük destek veriyor. Kendisine ve üye arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.



Seyfi GÜL




Okunma: 2746









   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)