ISSN 1308-8483

Özel aracını Foça sokak hayvanlarına tahsis etti
Periskop   

Seyfi GÜL    
  Yayın Tarihi: 7.6.2014    


Özel aracını Foça sokak hayvanlarına tahsis etti



Uzun yıllar Almanya’da yaşadıktan sonra İzmir’in Foça ilçesine yerleşen Leyla Olcay Parchman (61) özel aracını çok sevdiği sokak hayvanlarının ihtiyaçları için kullanılmak üzere Foça Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD)’ne tahsis etti. Parchman, Alman plakalı olan aracı bağış yoluyla tamamen devretmek için ise yasal gereklilikleri yerine getirmeye çalışıyor.

Almanya’da bir elektronik firmasından emekli olduğunu, daha önce hiç gelmediği Foça’yı sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta, hayvanseverlerin sayfasından tanıdığını, dernek başkanı Huriye Kuruoğlu ile arkadaş olduklarını, daveti üzerine bir yıl önce ilçeye geldiğini ve çok beğendiğini anlatan Parchman “Burası benim bundan sonra yaşayabileceğim tek yer” diyerek konut aldığını ve altı aydır yerleşik olarak yaşamaya başladığını söyledi.



Leyla Olcay Parchman; “Burada gördüm ki HAYAD’ın iyi niyetli ve özverili çabalarına rağmen özellikle hayvanlara acil olarak ulaşmak gerektiğinde kullanacak bir araçları yok. Daha dün bir yaralanma olayı yaşandı. Tesadüf benim olduğum bir ortamdı ve aracımın bu işe uygun olduğunu gördüm. Bir günlük değil sürekli çözüm olayım istedim. Aracımı tamamen bağışlamak için yetkililerden yardımcı olmalarını bekliyorum” dedi.

6 Haziran 2014 Cuma günü aracı teslim almak üzere Parchman ve üyelerle Foça Na-Ne Kafe’de bir araya gelen HAYAD Başkanı Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Huriye Kuruoğlu, dernek adına kendisine teşekkür etti. Kuruoğlu, aracın acil müdahale, veterinerlik hizmetleri, tedavi için nakil gibi amaçlarla kullanılacağını belirtti.



Seyfi GÜL




Okunma: 3399









   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)