ISSN 1308-8483

Foça Belediye Başkanı Demirağ "Atatürk Adası’ adına sahip çıktı
Periskop   

Seyfi GÜL    
  Yayın Tarihi: 13.4.2014    


Foça Belediye Başkanı Demirağ "Atatürk Adası’ adına sahip çıktı



Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 7’nci sınıflara yönelik performans takip sınavında öğrencilere yöneltilen bir soruyla gündeme gelen "Atatürk Adası" adına sahip çıktı. Demirağ yurdun en doğusundaki dağın (Ardahan Damal Gündeş Köyü Karadağ sırtlarına 15 Haziran 15 Temmuz tarihleri arasında vuran Atatürk Silueti.) gölgesinde de, en batısı olan Foça’daki bir adada da aynı siluetin oluşmasını Türk halkına anlamlı bir mesaj olarak niteledi.

Gökhan Demirağ Türkiye’nin değişik denizlerinde çok sayıda “Hayırsız Ada” adlı ada bulunduğunu, en bilinenin Marmara’daki Sivriada olduğunu, bu adaların çoğunun adının Cumhuriyet öncesi dönemlerde haritalara işlendiğini belirterek “Hayırsız” ile “Atatürk” adının kasıtlı olarak bir araya getirildiğine inanmak istemediklerini söyledi.



Konuyu derinlemesine araştırdıklarını, soruyu Foçalı bir ailenin Antalya’da öğretmen olarak görev yapan çocuğunun iyi niyetle ve tanıtıma katkı olur amacıyla hazırladığını, ancak sınav komisyonundan çıktığı haliyle tartışılır hale geldiğini tespit ettiklerini belirten Demirağ, adanın ilçe halkı tarafından Atatürk Adası olarak bilindiğini ve yetkileri dahilinde resmi adının da bu olması için çalışma yapacaklarını ifade etti.

“Soruyu hazırlayan kişi memur olduğu için konuşmak istemedi. Ancak yakınları; amacın Foça'nın herkesçe bilinmeyen güzelliklerini tanıtmak olduğunu, Atatürk'ün siluetinin Foça'da da olduğunun soruyu okuyanlarca bilinmesi güzel olur diye düşünüldüğü, komisyonun da paragrafı beğendiği için seçtiğini söylediler. Biz tanıdığımız bu ailenin samimiyetine inanıyoruz” diyen Demirağ, adayı şu sözlerle tanıttı:

“Atatürk Adası Foça maviliklerinin en güzel ve balık çeşitleri açısından en bereketli bölgesinde yer almaktadır. İlçe merkezi yönünden bakıldığında bir heykeltıraş tarafından özenle yapılmış Atatürk büstünü andırmaktadır. Hem Foçalılar hem ziyaretimize gelen yerli yabancı turistler tekne turlarına çıktığında bu bölgeyi ziyaret etmek için ısrar etmekte, yaydıkları fotoğraf ve video görüntüleriyle hem ilçemizin hem ülkemizin gönüllü tanıtımını yapmaktadırlar. Atatürk ilke ve inkılaplarına gönülden bağlı Foça halkı, denizin dalgalarıyla ve rüzgarın etkileriyle ortaya çıkmış bu harika görüntüyü, Atatürk sevgisinin bir karşılığı olarak doğanın kendilerine armağanı olarak kabul etmektedir. Denizin ortasındaki bu anlamlı görüntüde Atatürk sırtını Anadolu’ya yaslamış ve gözleri doğduğu topraklara bakar durumdadır. Bu konuyu en kısa sürede belediye meclisimize getireceğim ve adanın bilindiği ve kullanıldığı adıyla “Atatürk Adası” olarak resmiyet kazanmasını sağlamaya çalışacağım” dedi.

Gökhan Demirağ; Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün İl Başarısını Artırma Projesi (İLBAP) kapsamında 10 Nisan 2014 günü, Ölçme Değerlendirme Birimi’nce, Milli Eğitim Müdürlüğü Sınav Komisyonu’nun hazırladığı sorularla yaptığı ’Performans Takip Sınavı’nda olumsuz bir algı yaratmak gibi bir niyetin olup olmadığının araştırılmasını istediklerini, ama bu doğa harikasının mutlaka görülmesi gerektiğini belirterek yerli yabancı ayrımı yapmadan herkesi Foça’ya beklediklerini sözlerine ekledi.

Seyfi GÜL




Okunma: 3212









   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)