ISSN 1308-8483

Kızılay Foça Şubesi’nden yol güvenliği denetimi
Periskop   

Seyfi GÜL    
  Yayın Tarihi: 11.4.2014    


Kızılay Foça Şubesi’nden yol güvenliği denetimi



Türk Kızılayı Foça Şubesi üyeleri trafik kazalarının önlenmesi ve kazalarda ölümlerin azaltılması için geliştirilen proje kapsamında ilçeye giriş çıkış yapan araçlarda denetim yaptı. Emniyet kemeri takmayan sürücüler uyarıldı, yola çıkış öncesi ve seyahat sırasında dikkat edilmesi gerekli konuları içeren broşürler dağıtıldı.

Foça Kaymakamlığı, Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlükleri ile Kızılay’ın işbirliği ile düzenlenen denetim ve bilgilendirme etkinliğine Kızılay gönüllüsü 7 öğrenci, 5 kadın kolları üyesi ve şubenin bazı yönetim kurulu üyeleri katıldı. Trafik polislerinin kontrolünde durdurulan araçların sürücülerine kazalarla ilgili istatistikler, emniyet kemeri kullanmanın önemi ve kazalara sebebiyet vermemek için dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgilendirme yapıldı. Sürücülere dağıtılan broşürlerin bir bölümü de kent içinde siyasi parti ve STK temsilcilikleri ile vatandaşlara dağıtıldı.



Türk Kızılayı Foça Şubesi Başkan Yardımcısı Muharrem Yeşilkaya, ülkemizdeki kazaların ve can kayıplarının azaltılması için yapılan çalışmalara katkıda bulunmak istediklerini, bu amaçla ilçeye giriş çıkış yapan araçları kontrol edip bilgilendirdiklerini söyledi. Yeşilkaya; “Foça polisinin desteğiyle arkadaşlarımız 70 kadar aracı durdurdu. Azda olsa emniyet kemeri takmayan sürücüler uyarıldı. Yola çıkışta kontrol edilmesi gerekli hususlar, yolda dikkat edilmesi gereken konular, araçta bulundurulması gerekli eçhizeler ve emniyetli koşullarda seyahat hakkında bilgilendirme yaptı. Sürücüler bizleri gayet hoş karşıladı. Böyle bir çalışmadan mutlu olduklarını belirterek teşekkür ettiler” dedi.

Yeşilkaya, bu çalışmanın değişik tarihlerde tekrarlanacağını sözlerine ekledi.

Seyfi GÜL




Okunma: 2820









   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)