ISSN 1308-8483

Foça’dan Türk Kızılayı’na 60 ünite kan bağışı
Periskop   

Seyfi GÜL    
  Yayın Tarihi: 6.4.2014    


Foça’dan Türk Kızılayı’na 60 ünite kan bağışı



5 Nisan 2014 Cumartesi günü mobil istasyonda kan alımı yapan Türk Kızılayı ekibine Foçalılar 60 ünite kan bağışladı.

11.00 – 19.00 saatleri arasında Foklu Çeşme önündeki meydanda konuşlanan ekipte 1 doktor, 3 flebotomist ile 2 destek personeli yer aldı. Üç aylık periyotlarda bağış yapan kayıtlı donörlerin yanı sıra, ilçeye gezmek için gelen vatandaşlardan bazıları da bağış yaptı.



Ekip başkanı Dr. Mustafa Kılınç bölgedeki 156 hastanenin kan ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını, duyarlı vatandaşların ilgisine rağmen kan bağışlarının yetersiz kaldığını söyledi.

Mustafa Kılınç; “Geçen yıl gerekli olan 2 milyon ünite kana karşılık bağış sayısı 1 milyon 400 bin’de kaldı. İhtiyaçlara rahat cevap verebilmek için her gün 1000 (bin) ünite kan almamız gerekiyor. Kan’a her an herkesin ihtiyacı olabilir. Her an kullanılabilecek şekilde hazır bulundurulması zorunlu. Düzenli kan bağışının kan yağlarını eritme, kolesterolü düzenleme gibi faydaları da var. Bağışçı bağış öncesi sağlık testinden geçiyor ve küçük çaplı bir check up yaptırmış oluyor. Kızılay her zaman kötü gün dostu olmuştur. Bağışlarıyla destek veren yurttaşlarımıza teşekkür ediyor, tüm vatandaşlarımızı kan bağışı konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Seyfi GÜL




Okunma: 2624









   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)