ISSN 1308-8483

Foça altıncı kez CHP dedi
Periskop   

Seyfi GÜL    
  Yayın Tarihi: 31.3.2014    


Foça altıncı kez CHP dedi



İzmir’in Foça ilçesinde Belediye Başkanlığı seçimini CHP adayı Gökhan Demirağ yeniden kazandı. CHP bu seçimle birlikte 1989 yılkından beri altıncı kez yerel yönetimi kazanmış oldu.

Ekonomist, evli ve bir kız çocuk babası 41 yaşındaki Başkan Demirağ’ın çekiştiği rakibi MHP adayı (1984-1989) dönemi Foça eski Belediye Başkanı) Serdar Mersin ise ikinci sırada yer aldı.

Sandık heyetlerindeki partililerin seçim koordinasyon merkezine ulaştırdıkları ıslak imzalı tutanaklara göre CHP 18.403 seçmen bulunan Foça ilçesinde 6.933 oyla birinci parti olurken ikinci sıradaki MHP 4408 oy aldı. (2525 oy fark)



Sandıklardan gelen haberler üzerine saat 22.00’dan sonra Foça Demokrasi Meydanı’nda toplanan partililere hitabeden Gökhan Demirağ; kendisini arayarak tebrik eden rakibi Serdar Mersin’e, İlçe Başkanı Günal Biçer’e, kadın ve gençlik kolu üyeleri ile kendisini üçüncü kez başkan seçen Foça halkına teşekkür etti. Demirağ; “Oy verenler, vermeyenlerle hep birlikte yürüyeceğiz. Foça’yı daha iyi yerlere getirmeye daha güzel bir Foça yaratmaya çalışacağız. Bundan sonra daha çok çalışacağız. Onlara layık olmaya çalışacağız” dedi.

CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer de yaptığı açıklamada zor bir seçim dönemi geçirdiklerini, gayrı resmi sonuçlarla altıncı kez seçim kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını, halkın kendilerine gösterdiği teveccühe layık olmaya çalışacaklarını söyledi.

Biçer; “Tüm halkımıza sonsuz teşekkürler ediyorum. Altı aydan beri çok yoğun bir şekilde çalıştık. Sayın MHP adayı, büyüğümüz Sayın Serdar Mersin de telefonla arayarak bizleri kutladı. Genç siyasetçilere örnek teşkil edecek bu davranışı için kendisine de çok teşekkür ediyor, sağlık ve başarılar diliyorum. CHP’nin inşallah büyük şehirlerde de zafer haberlerini bekliyoruz” dedi.

Partililer kutlamalara ilçe binası ve parti seçim koordinasyon merkezinde devam ediyor.

Seyfi GÜL




Okunma: 2791









   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)