ISSN 1308-8483

Doğu Perinçek’e Foça’da büyük ilgi
Periskop   

Seyfi GÜL    
  Yayın Tarihi: 26.3.2014    


Doğu Perinçek’e Foça’da büyük ilgi



İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek İzmir’in Foça ilçesinde partisinin adayı Yavuz Efe’ye destek için düzenlenen mitinge katıldı. Foça Demokrasi Meydanı’nı dolduran binden fazla kişiye hitap eden Perinçek meydana geliş ve ilçeden ayrılışta vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Perinçek’le birlikte mitinge; İşçi Partisi Genel Başkan vekili Hasan Basri Özbey, MKYK üyesi ve Apo’yu sorgulayan komutan olarak tanınan Emekli Jandarma Albay Atilla Uğur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tugay Şen ve İşçi Partisi Kadın Kolları Öncü Kadın Genel Başkanı Pınar Gül de katıldı.

İlk konuşmayı yapan İP Foça Belediye Başkan Adayı Yavuz Efe; 3-5 kişi ile başladıkları maratonda binlerce kişi olduklarını, bölgede bulunan 18 bin seçmenin 14 biniyle buluştuklarını, kalan birkaç günde diğer seçmenin tamamına ulaşacaklarını söyledi. Diğer partilerin adaylarıyla birlikte özellikle mevcut Başkan ve CHP adayı Gökhan Demirağ’a yüklenen Yavuz Efe; “27 madde açıklamış 2’sini yapmış. Hala diyor ki başarılıyım ama meclisim beni engelledi, belediye işçileri çalışmadı. Meclis, işçi gökten mi indi. Onları sen seçmedin mi. Duvara vurdu. Duvara. İndireceğiz onu” dedi.



BU SEÇİM KLASİK YEREL SEÇİM DEĞİL

Kürsüye “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları arasında gelen Atilla Uğur ise “ Ben İşçi Partisi’ni esir evinin duvarları arasında tanıdım. Namus, ahde vefa, dürüstlük, vatan sevgisini gördüm. Olmam gereken yer burası dedim ve bu saflara katıldım. Foça’da askeri eğitim görenlerdenim. Birlikte eğitim gördüğümüz pek çok arkadaşımı şehit verdim. Foça’nın böyle bir özelliği de var. Bu seçim klasik bir yerel seçim değildir.” ifadelerini kullandı.

Foça Demokrasi Meydanı’nı dolduranların “Öncü, cesur Doğu Perinçek” sloganları arasında kürsüye çıkan Perinçek, “Sizler Türkiye’nin namus birikimi, bilgi birikimisiniz. Aydınlık yüzüsünüz” diyerek konuşmasına başladı. “Büyük günlerin büyük çözümlerin eşiğindeyiz ya Atatürk rotasından gideceğiz, ya da bizi karanlıklara sürükleyecekler” diyen Perinçek, Diyarbakır’ı ikinci İsrail’in merkezi yapmak isteyenlerin politikalarını bozmak için mücadele ettiklerini iddia etti.

İç ve dış konulara değinen Perinçek’in konuşmasından bölümler şöyle;

TÜRK KÜRT AYNI IRMAĞIN İÇİNDE AKIYORUZ

“Suriye, uçağını vuran Türkiye’yi vurur. Suriye uçağının düşürülmesine en çok sevinen PKK ve diğer orta çağ kalıntısı dinci terör örgütleridir. Türkiye’nin bunda menfaati yoktur. Bunların arkasında Tayyip Erdoğan’lar, Abdullah Gül’ler, Öcalan’lar var. Türkiye, Suriye, İran, Irak birbirine muhtaçtır. Suriye’nin şanlı direnişi ikinci İsrail koridoruna izin vermedi. Dün akşam İzmir’de Bismil’in Cumhuriyet Aslanoğlu köylüleri ile birlikteydim. Biz Türk Kürt aynı ırmağın içinde akıyoruz. Bir devrimle millet olmuşuz. Türk Milleti olmuşuz. Şimdi bu devrimi yıkmaya çalışan karşı devrimle mücadele ediyoruz. Türk Ordusu ve İşçi Partisi’ni yıkmaya çalışan zihniyetle savaşıyoruz. Aynı Ergenekon’dan çıkış gibi. Ya AKP İşçi Partisi’nin hakkından gelecek. Ya İşçi Partisi Türk Milletini arkasına alacak AKP’nin hakkından gelecek”

EKONOMİ FAHİŞELEŞTİ BORÇLA SAMAN ALINIYOR

“Önümüzde çok ciddi bir kriz var. Deprem gibi. Biz İşçi Partisi olarak Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Ne ekonomik krizlerden, ne Atlantik emperyalistlerinden korkmuyoruz. Türkiye’ye kan kaybettiren o büyük para akışını kontrol edeceğiz. Milli Direnme Ekonomisi uygulayacağız. Tarıma destekleri kaldırdılar. Türkiye’nin meraları yatıyor. Türkiye borçlanarak saman alıyor. Çiftçiyi alnından vurdular. Arazilerine 2B ile el koyuyorlar. Ekonomi fahişeleşti. Yabancılara verecek bir şey kalmadı. Ormanları, kaynakları vermeye başladılar. Sanayiyi, esnafı destekleyeceğiz. Türkiye’de ürettiğimizi kullanacağız. Gümrüklerimizi tekrar dikeceğiz. Yerli üreticimizi, esnafımızı kollayacağız. Türkiye’yi av alanı olarak kullanan yabancı süpermarketlerden kurtaracağız. Bunlar hayal değil. Milli bir hükümete ihtiyaç var. Türkiye kasetlerle yönetiliyor. Obama’nın beyzbol sopasıyla yönetiliyor. Türkiye’yi Atatürk Türkiye’si yapacağız. Ankara’ya milletin Cumhurbaşkanını oturtacağız. Kadınların kafeslere tıkıldığı değil, kafeslerin kırıldığı, kadınların başı dik, özgür olduğu bir Türkiye yaratacağız. Diğer partilerden vatandaşlarımız, hepsi bizim kardaşımız, hepsi yurttaşımız. Bizde parti ayrımı yok. CHP’lisi, AKP’lisi, MHP’lisi bu seçimde İşçi Partisi’nde toplanalım. Atatürk’te birleşelim.” dedi.

Konuşma aralarında “Bismil’e Selam” “Karanlığa Geçit Yok Aydınlık Türkiye” sloganları atılan miting saat 15.30 dolayında “İzmir Marşı’ ile sona erdi. Perinçek ve beraberindekiler Dikili’ye gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

Miting öncesi ve sonrası Türkiye Popstar birincisi Harun ve Klasik Türk Müziği orkestrası konser verdi.



Seyfi GÜL




Okunma: 2919









   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)