ISSN 1308-8483

SEÇİMİN YILDIZI BAKIRÇAY
Periskop   

Seyfi GÜL    
  Yayın Tarihi: 25.3.2014    


SEÇİMİN YILDIZI BAKIRÇAY


Bu seçimde Foça “Türkiye’nin Yıldızı olacak” “Foça Dünya’nın Yıldızı olacak” sloganları birkaç partinin afişlerine yazıldı. Mitinglerde, açılışlarda, panellerde, nerdeyse söylemeyen kalmadı. Yani bir yıldız dolaşıyor üzerimizde.

Türkiye’nin, Dünyanın Yıldızı olur mu zaman gösterecek ama, Seçimin Yıldızı olduğu kesin.. Çünkü geçmişinde bu kadar önemli ismin uğradığı, bu kadar adayın aynı anda iddialı olduğu bir seçimi ya hiç yaşamadı ya da çok az yaşadı Foça.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geldi ilk kez. DSP Genel Başkanı Masum Türker. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin. BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan. İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey. Dönemin siyasi yıldızlarından CHP Milletvekili Mustafa Balbay iki kez.

Eski Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı AKP İzmir Adayı Binali Yıldırım biri temel atma olmak üzere iki kez. Büyük Başkan Aziz Kocaoğlu, köyleri saymazsak iki kez. BBP İzmir Büyükşehir Başkan adayı Vural Turan iki kez. Saadet Partisi Büyükşehir Adayı Mehmet Ali Özüdoğru. MHP adayı Murat Taşer. DSP adayı Selçuk Karakülçe. İşçi Partisi adayı Hüseyin Tugay Şen defalarca. DSP Bayraklı adayı Hüseyin Aslan, Konak adayı Hakan Tartan, Çiğli Adayı Sıddık Soysal, İP Şişli Belediye Başkan adayı Ümit Zileli destek için gelenlerden.

Bu kez Foça için gerçekten çok ciddi projeler var vaatler arasında. Bu projeler hayata geçirildiğinde istese de istemese de herkes kazanacak. Deniziyle, tarihiyle, tarımıyla, duble bağlantı yolları, hızlı ve rahat ulaşımı, yaratılmış meydanları, çiçeklendirilmiş parkları, ağaçlandırılmış dağlarıyla, yaşam ve spor alanlarıyla, daha çok yayalaştırılmış çarşısıyla, doğal gaza kavuşmuş, çevre sorunları çözülmüş, yaz kış temiz havasıyla ve diğerleriyle bir yıldız olabilir Foça.

CHP’den Gökhan Demirağ, MHP’den Serdar Mersin, İşçi Partisi’nden Yavuz Efe, DSP’den Osman Mert, Ak Partiden Salih Emrullah Keleş, Büyük Birlik Partisinden Fahrettin Saç, Demokrat Parti’den Haluk Bozkurt, Saadet Partisinden Muhammed Ali İbiş, Halkların Demokratik Partisinden Sibel Kalaycı ve Hasan Öztoprak.

Onlar meydanlarda, salonlarda, kahvehanelerde Foça için diyeceklerini dediler. Şimdi söz vatandaşın.

Ey sevgili memleket. Ey oyuyla geleceğini yontan heykeltıraş. Ey eli öpülecek ya da kendi elini kırmaya yeltenecek yurttaş. İyiden de kötüden de sorumlu sensin. Beş yılda bir bu anı beklediğini unutma.

İktidardan hesap sormak mı istiyorsun. Sor. Geleceğe dair işaret vermek mi istiyorsun. Ver. Yerel yöneticini öveceksen öv. Değiştireceksen değiştir. Kentine yön verecek meclisi de, bu seçimde aday sayısıyla rekorlar kıran Muhtarı’nı da belirlemek şimdi senin ellerinde. Unutma bir dahaki fırsat beş yıl sonra.

Yaşamını Foça’da sürdüren biri olarak aslında yazı başlığını Seçimin Yıldızı Foça olarak düşünmüştüm. Ama yukarıda değindiklerimin hemen hepsi tüm Bakırçay için geçerli. Kınık, Bergama, Dikili, seçimi olmasa da Çandarlı, Aliağa, Menemen ve Foça. Her biri benzer ve kendine has özellikleriyle Türkiye’de yıldız olmaya aday. İzmir’in en çok ilgi gören bölgesi Bakırçay.

Bu seçimin yıldızı Bakırçay.

FOÇA WİKİLEAKS

Julıan Assange; Wikileaks’te açıkladığı belgelerle dünyayı karıştırmıştı. Sosyal paylaşım sitesinde açılan Foça wikileaks sayfası da benzer bir etkiyi yapmaya çalışıyor. Daha önceki yazılarımızda zamanı geldiğinde bazı dosyaların ortaya konulacağına dair duyumlarımız var demiştik. İşte o zamana geldik. Seçimin son 100 metresindeyiz. Belediye içinde, diğer bazı adaylar içinde, açık, gizli belgeler, mektuplar dolanıyor ortada.

Bunların ne kadar gerçek, ne kadar iftira olduğu Cumhuriyet Savcılarımızın tespitleriyle ortaya konacak. Şimdiden hakkını ve onurunu adalette aramak için başvuranlar var.

Yanlışında, iftiranın da hesabının verileceği yer adalet. Adalet terazisi herkese lazım.

TÜRKİYE SAVAŞ İSTEMİYOR

Bugün 25 Mart. Bu tarihte yeni belgelerle, kayıtlarla, tapelerle ortalık karışacak, internet kesilecek haberleri yayıldı günlerdir. Bu yazının kaleme alındığı erken saatlerde ortaya çıkmış bir şey yok. Ama bir başka gerçek var. Suriye uçağını düşürdük.

Bizim tarafımız diyor ki hava sahamız defalarca ihlal edildi. Uluslar arası angajman kurallarına göre gereği yapıldı. Bu kurallara yüzde yüz uyulduğunda Ege’de neler olur, düşünmesi bile korkunç. Çünkü daha ne deniz ne hava sahası konusunda anlaşamamışız. Herkes kendine göre olan sahada hükümranlık sürmeye kalkışırsa Ege hava sahası savaş oyunu oynanan bilgisayar ekranı gibi olur.

Konumuz Suriye. Her ihlal iddiasında uçak düşürürsek - ki düşen uçağın pilotu kendi sahamdaydım, Türkiye sınırından 7 kilometre içerideydim, terörist kovalıyordum diyor- savaş kaçınılmaz olur.

Bunun iki yıl önce Suriyelilerce düşürülen F-4 keşif uçağımıza misilleme olduğu iddiası da var. Ama o uçağın şehit pilotunun babası diyor ki “Ölümün rövanşı olmaz. Biz kinci bir millet değiliz. Savaş ülkeyi batağa sürükler”

İşte sevgili oğlu Gökhan Ertan’ı Şehit vermiş emekli öğretmen Ali Ertan’ın yüreği. İşte bizim insanımızın yüreği. Kendi yansa da başkaları yansın istemiyor. Ocaklar sönsün istemiyor. Din kardeşinin, din faktörü olmasa da aynı coğrafyayı paylaştığı insanın kanını dökmek istemiyor.

Toprağına göz dikilmedikçe, canına, namusuna, onuruna, bütünlüğüne saldırılmadıkça yeni acılar yaşansın istemiyor.

Türkiye savaş istemiyor.

Seyfi GÜL




Okunma: 1617









   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)