ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı kediler ev’lendi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 8.1.2013    

Foçalı kediler ev’lendi



Foça Belediyesi ve Foça Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD) işbirliğiyle sokak kedilerine ev yaptırdı. Elli adet minik ev kedilerin yoğun olarak yaşadığı sokak başlarına konuldu.

Hayvanseverler bir taraftan kısırlaştırma için ön hazırlık çalışmaları yaparken diğer taraftan soğuktan korunmak için buralara sığınan kedilere yemek ve su bırakarak yaşamlarını sürdürmelerini sağlıyorlar.

7 Ocak 2013 Pazartesi günü konuyla ilgili olarak Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Anabilim Dalı ve HAYAD Başkanı Prof.Dr. Huriye Kuruoğlu ile Foçalı hayvanseverlerin bir araya geldiği basın toplantısı neşeli anlara sahne oldu.

Belediyenin tahsis ettiği dernek binasından sonra kısırlaştırma çalışmalarını yapacakları kliniğin de hazır hale geldiğini belirten Huriye Kuruoğlu Foça Belediyesi ve Başkan Demirağ’a katkılarından dolayı teşekkür etti.



KEDİ EVLERİ BAŞKA KENTLERE DE ÖRNEK OLACAK

Huriye Kuruoğlu; “Kliniğimiz de, malzemelerimiz de hazır. Başkan Demirağ’ın çabalarıyla; İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bir veteriner görevlendirildi. İki hafta içinde kısırlaştırma faaliyetlerine başlayacak, hayvanseverler olarak 24 saat dilek ve şikayetlere açık olarak hizmet vereceğiz. Foça’da ilk defa Belediyemiz ve hayvanseverlerin maddi katkıları ile ortak kedi evleri yaptık. Bu çalışma başka kentlere de örnek olacaktır. Foça Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’nin gönderdiği mamalara takviye olarak barınağımıza da katkılarını sürdürüyor. Hayvanların üşümesini önlemek için belediyemizden temin ettiğimiz paletleri kullanıyoruz. Teşekkürler Başkan Demirağ, teşekkürler Foça Belediyesi, teşekkürler Foçalı hayvansever dostlarım“ dedi.

HAYAD’ın amaçları doğrultusunda çok faydalı çalışmalar yaptığını ve kendilerini de ilgili konularda harekete geçiren itici güç olduğunu belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da konuşmasında, üzerlerine düşen görevi yerine getirmenin gayreti içinde olduklarını ifade etti. Büyük Başkan Kocaoğlu’nun da konuyla yakından ilgilendiğini, veteriner ve ihtiyaç malzemelerinin temininde destek olduğunu söyledi.

KISIRLAŞTIRMA KAMPANYASI BAŞLIYOR

Gökhan Demirağ; “Ocak ayının son iki haftasında ilk kısırlaştırma kampanyasını gerçekleştirecek, bu kampanyayı daha sonra periyodik olarak tekrarlayacağız. Bu çalışmaları ilçemizdeki tüm mahalle ve dört orman köyünde yapacağız. HAYAD’ın dinamik çalışmaları, bizleri de heyecanlandırıyor. Sayın Kocaoğlu ve dernek üyelerine teşekkür ederken, kedilere de evleriniz hayırlı olsun diyorum.” dedi.

SAYIN BAŞKAN NASILSIN SEN BAŞKANLARIN HASISIN

Basın toplantısının sonunda bir hayvanseverin söz alarak okuduğu “Sayın Başkan Nasılsın – Sen Başkanların Hasısın” dizeleri katılanları kahkahalarla güldürdü ve uzun süre alkışlandı.





Seyfi GÜL







Okunma: 2608
Okunma: 2608












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)