ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça otobüsçülerinden yolcu ücretinde indirim

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 6.1.2013    

Foça otobüsçülerinden yolcu ücretinde indirim



Foça – İzmir hattında yolcu taşımacılığı yapan Foça Birlik ve Foça Otobüsçüler Kooperatifleri yolcu taşıma ücretlerinde indirime gittiler. Foça’dan Karşıyaka Soğukkuyu durağına kadar olan bölümde 8 lira olan ücret 5 liraya indirildi.

Çoğunluğu 18 kişilik midibüslerden oluşan 55 araçla hizmet veren Foçalı otobüsçüler yazın 20 dakikada, kışın yarım saatte bir hareket ediyor. Talep ve yoğunluk halinde hareket saatlerinde değişikliğe gidiliyor.

Kararı almalarında İZBAN ve aktarma otobüslerinin Foça’ya gelmesinin de etkisi olduğunu, ancak öncelikle halktan gelen talepleri değerlendirdiklerini belirten Foça Koop Başkanı Recep Diker halkın bu uygulamaya destek vermesi halinde indirimi sürekli hale getirebileceklerini söyledi.



İZBANA KARŞI DEĞİLİZ AMA HAKSIZ REKABET VAR

Recep Diker; “Biz İZBAN’a karşı değiliz. Ama halkın bilmediği ve bizi ekmeğimizden eden bazı uygulamalar söz konusu. Bizim ayakta yolcu almamız yasak. Ayakta bir yolcunun bile büyük cezası varken rekabet etmeye çalıştığımız belediye otobüsleri için sınır yok. Güzergahları Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) belirliyor. Bize aracınız ful dolu olsa ve inecek binecek kimse olmasa da güzergahtan ayrılamazsınız diyor. Örneğin Gerenköy’e gireceksiniz. Girmezseniz ceza yazarım diyor. Sadece burası için 10-15 dakikalık zaman kaybı olduğunda yolcu bize isyan ediyor. Üstelik hem belediye otobüslerine, hem de kooperatif dışındaki şahıslara buradan hat tahsis edilmiş durumda. Bizim yolcumuzu onlar taşıyor. O zaman bizi oraya girmeye neden zorluyorsun. Bu yılki güzergah tespitinde önerilerimizi dikkate almalarını, Gerenköy’e girme zorunluluğunu kaldırmalarını istiyoruz.

FOÇA HALKINDAN DESTEK BEKLİYORUZ

Menemen’den sonra 8 lira olan ücreti Soğukkuyu’ya kadar 5 liraya indirdik. İzulaş vatandaşları önce Aliağa yönündeki Hatundere’ye götürüyor. Burada yarım saatte bir gelen tren bekleniyor. Biz; arada cüzi miktarda kalan farkla çok daha kısa sürede yolcumuzu İzmir’e ulaştıracağız. Bu konuda halkımızdan destek bekliyoruz” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2859
Okunma: 2859












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)