ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Gencelli’nin yolları vatandaşı canından bezdirdi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 4.1.2013    

Gencelli’nin yolları vatandaşı canından bezdirdi



İzmir’in Foça İlçesine bağlı Gencelli Cumhuriyet Mahallesi sakinleri yollarının durumu nedeniyle canından bezdi. Daha önce çamurdan şikayet eden vatandaşlar o günleri bile arar olduklarını söylüyorlar.

EVLER BAHÇELER YOL SEVİYESİNİN ALTINDA KALDI

Mahalle Muhtarı ve sakinlerin ifadesine göre; Yenifoça-Aliağa karayolu üzerinde ve Foça ile Aliağa ilçelerinin sınırlarının kesiştiği noktada yer alan Gencelli Cumhuriyet Mahallesi’nin yolları bir süre önce İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından taşeron bir firmaya ihale edildi. Firma yol çalışmalarına başladı. Alt yapısı bulunmayan, pis suları fosseptiklere veya bazı sakinlerin kaçak olarak döşediği borularla denize akıtılan mahallenin yolları, dökülen dolgu malzemeleriyle yükseltildi. Giriş katları, bahçeler, pergüleli balkonlar yol seviyesinin altında kaldı. Yol kenarlarında akak ve logar olmadığından yağmur suları bahçelere, balkonlara ve bazı evlerin içlerine dolmaya başladı. Vatandaşlar kendi evlerinin yanı sıra, yazlıkçı komşularını haberdar etmek için yağmur nöbetine başladılar.

Bazı sakinler kendi paralarıyla bahçelerini doldurarak, giriş merdivenlerini yükselterek, setler çekerek, bordür taşları döşeterek önlem almaya çalıştılar. Ama sorunu çözemediler.



KANALİZASYON YOK YOLA BAŞLADILAR

Mustafa Öngür adlı vatandaş zift kokusundan nefes alamadıklarını ve en ufak yağmur yağışında evlerine girip çıkamadıklarını belirtirken, Sebahattin Dogay yol yapımında çalışanlara “evimiz bahçemiz havuz oluyor, yapmayın etmeyin dediysek de dinleyen yok. Belediye evlerinizin önünü, bahçelerinizi doldurun su gelmez diye akıl veriyor” şeklinde konuştu.

VATANDAŞ HESABI MUHTARDAN SORUYOR

Cumhuriyet Mahallesi’nin bayan Muhtarı Yıldız Kesebir başvurmadıkları kapı, makam kalmadığını, taşeron firmanın kendi bildiğini okuduğunu, keyifleri oldukça gelip bir şeyler yaptığını ve işleri tamamlamadan zaman zaman ortadan kaybolduğunu söyledi.

Yıldız Kesebir; “Yolların evlerin seviyesinden yukarı çekilmemesi gerektiğini yüzlerce kez söyledik. Bizi dinleyen yok. Yıllarca binbir zorlukla birikim yapıp elde ettiğimiz evlerimizde su basması korkusuyla yaşıyoruz. Alt yapı hiç yok. Yapmaya niyetleri de yok. Denize yakın bazı yerlerde bulunan uyduruk su kanalı ve logarlar tam bir komedi. Bunlar da seviyeden yukarıda, su buralardan akamıyor.

BAŞKAN KOCAOĞLU BENİ TERSLEDİ

Büyük başkan Kocaoğlu’na kent konseyi toplantısında sesimi duyurmaya çalıştım. “Sizin ilçe belediyeniz yok mu oraya söyleyin” diye beni tersledi. Firma bir hafta önce gelip bütün sokaklara zift döküp gitti. Günlük işlerimiz için bile sokağa çıkamayacak hale geldik.

HER YER ZİFT KEDİLER KÖPEKLER ÖLÜYOR

Her yer zift. Üstümüz başımız arabalarımız evlerimiz zift pisliğine bulandı. Dışarı çıktıkça da bulanmaya devam ediyor. Ayaklarına bulaşan ziftleri temizlemek için yalayan kedi ve köpekler öldü, ölüyor. Dinleyecek kimse bulamıyoruz. Bizi bu pislikten rezillikten kurtaracak yetkili arıyoruz..” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3627
Okunma: 3627












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)