ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Tükoder Foça Şubesi pazarda tezgah açtı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 26.12.2012    

Tükoder Foça Şubesi pazarda tezgah açtı



Halkın büyük bölümünün tüketici şikayet konuları hakkında bilgi sahibi olmadığını tespit eden Tüketiciyi Koruma Derneği(Tükoder) Foça Şubesi yönetim kurulu halkın yoğun olarak bulunduğu noktalarda bilgilendirme masaları açmaya karar verdi. İlk uygulamayı Yenifoça Pazaryeri’nde başlatan dernek yöneticileri hem bilgilendirme yaptı hem de şikayet dilekçelerini aldı..

“PAZARDA TEZGAH AÇTILAR”

Tükoder Foça Şube Başkanı Özkan Yılmaz; bu uygulamayı başlatma fikrinin bir gazete haberine dayandığını söyledi. ” Halkın yüzde 99 ‘unun kredi kartı yıllık üye aidatları ve banka kredi dosya masraflarının iadesi hakkında bilgi sahibi olmadığı, haklarının tahsili için bankalara ve Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri’ne müracaat etmedikleri” şeklindeki haberin kendilerine bir görev yüklediğini ve bu amaçla yola çıktıklarını belirten Özkan Yılmaz, dernek amaçları doğrultusunda halka yararlı olmak için kendilerine yakıştırılan “pazarda tezgah açtılar” sözlerine aldırmadıklarını dile getirdi.

HALKIN SADECE YÜZDE BİRİ HAKLARINI BİLİYOR

Özkan Yılmaz: ” Halkın sadece yüzde bir’ i tüketici haklarından haberdar. Bu oran son derece şaşırtıcı ve düşündürücüdür. Haksızlığa uğradığında, canı yandığında, kandırıldığını anladığında gerekli yerlere başvurması gerektiğini, haklarını arayacak kurum ve makamların bulunduğunu, özellikle 1.163TL. ve altındaki hak kayıplarında, İlçe Tüketici Sorunları Hakem heyetlerine müracaat etmeleri gerektiğini vatandaşlarımıza anlatıyoruz.

(1)Kredi kartından kesilen yıllık kart ücretlerinin iadesi, (2) Konut ve tüketici kredilerinden alınan dosya masraflarının Yargıtay kararları gereğince haksız şart niteliğinde olduğundan iadesi, (3) Kayıp kaçak elektrik ücretlerinin iadesi, (4) Türk Telekom Ev Avantaj tarifelerinde haksız yere alınan aylık 5-6 liranın iadesi, (5) Cep telefonlarının vermiş olduğu ciddi zararlar ve korunma yöntemleri ana konularımızı oluşturuyor. Bazı kişiler anlattıklarımızı duyunca şaşırıp, olur mu diye tekrar tekrar soruyorlar. Halkımızı; Tükoder ve benzeri dernekler etrafında örgütlü bir toplum olmaya, haklarını arama konusunda daha cesur, gayretli ve bilinçli olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Özkan Yılmaz; bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarına; Foça İlçesi Bağarası, Gerenköy, Kozbeyli, Yeniköy gibi mahalle ve köylerde devam edeceklerini sözlerine ekledi..

Seyfi GÜL







Okunma: 2586
Okunma: 2586












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)