ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça gazisi emekli astsubay "İlgisizlik daha acı"

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 23.12.2012    

Foça gazisi emekli astsubay "İlgisizlik daha acı"



9 Ağustos 2012 tarihinde terör örgütünün İzmir’in Foça İlçesi’nde gerçekleştirdiği ve iki askerin şehit olduğu çifte bombalı saldırıda ağır yaralanan Ali Ceylan (46) Menemen Devlet Hastanesi’nde ikinci kez ameliyat edildi.

Emekli Jandarma Astsubayı olan Ceylan’a, 19 Aralık 2012 Çarşamba günü yapılan operasyon beş buçuk saat sürdü. Ameliyatın başarılı geçtiği, ancak gelişmelere göre 10 – 15 gün daha hastanede yatırılarak tedavisine devam edileceği açıklandı.

EVİNDEN FIRLAYARAK YARALILARA YARDIMA KOŞMUŞTU

Saldırının gerçekleştiği yerin çok yakınında ikamet eden Ali Ceylan; ilk patlamanın ardından evinden fırlayarak yaralı askerlere yardıma koşmuş, bu sırada ikinci bombanın patlamasıyla karın bölgesinden ağır yaralanmış, bağırsakları dışarı halde Menemen Devlet Hastanesi’ne yetiştirilmiş ve buradaki operasyonla hayata döndürülmüştü. Aradan geçen dört buçuk aylık süreyi evinde yatarak ve zorunlu ihtiyaçlarını eşinin yardımıyla karşılayarak geçirmişti.



GENEL DURUMU İYİ

Ameliyatları gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nurettin Teker, Foça gazisinin durumu hakkında “4 ay önce bomba patlaması sonucu, delici-patlayıcı madde yaralanmasına bağlı çok sayıda ince bağırsak ve kalın bağırsak yaralanması nedeniyle ameliyat edilen ve geçici ileostomi açılan hastanın, ileostomisi 19.12.2012 tarihinde başarılı bir operasyonla kapatılmıştır. 10-15 gün tedavisi yatarak devam edecektir. Genel durumu iyidir. Klinik takibi devam etmektedir. Aksi bir durum gelişmediği takdirde normal yaşamına 1 ay sonra geçebilecektir” açıklamasını yaptı.

KADERİMİZLE BAŞBAŞA BIRAKILDIK

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Foça Şube Başkanı Şeref Alkoç ve yönetim kurulu üyesi Mustafa Tantürk’ün geçmiş olsun ziyareti sırasında DHA muhabirine; aylardır yatağa bağımlı, acılar içinde, ailece zor günler geçirdiklerini anlatan Ali Ceylan kendisini asıl yıkanın ilgisizlik ve kaderiyle baş başa bırakılmak olduğunu söyledi.

BANA YARDIM YAPIN DEMEM

Uşak Üniversitesi öğrencisi bir kızı olduğunu belirten Ceylan; “Her şey acı bir hikaye gibi. Olaydan birkaç gün sonra terk edildim. Ailemle baş başa kaldım. Ne Kaymakamlıktan, ne Belediyeden, ne Askeriyeden ne başka bir yetkiliden arayanımız soranımız yok. İzmir ve Foça iki ağır yaralısını, Muharrem Ünal'la beni kaldıramadı. Bizimle ilgilenmediler, ilgilenmiyorlar. Bu durum, bombadan, yaralarımdan daha fazla acı veriyor. Maaşının çoğu öğrenci evladına giden emekli bir insanım. Yatağa bağlandım. Bana yardım yapın demem. Kimseden yardım dilenecek değiliz. Ama halimizi, neye ihtiyacımız olduğunu görmeleri gerek” dedi.

Ali Ceylan; ameliyatlar ve tedavi sürecinde gördüğü yakınlık ve olağanüstü özen için Menemen Devlet Hastanesi Başhekimi, doktor, hemşire ve diğer tüm personeline müteşekkir olduğunu, aynı şeyleri yaşamak pahasına, aynı durumda yardıma koşmaktan çekinmeyeceğini de sözlerine ekledi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3526
Okunma: 3526












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)