ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı balıkçının ağına 300 kiloluk ay balığı takıldı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 22.12.2012    

Foçalı balıkçının ağına 300 kiloluk ay balığı takıldı



Foçalı Balıkçı Harun Şipal (39)’in ağına 2 metre uzunluğunda 300 kilo ağırlığında Ay balığı takıldı..

21 Aralık 2012 Cuma gününün ilk saatlerinde Efsane 2 adlı teknesiyle Foça önlerindeki Hacılar Koyu Kırdeniz mevkiinde ağlarını bırakan Harun Şipal, ağlarını toplamaya gittiğinde bir sürprizle karşılaştı. Bir kısmı parçalanan ağı tekneye çekmeyi başaramayınca çevredeki balıkçı arkadaşlarından telefonla yardım istedi.

DÖRT KİŞİ ZORLUKLA ÇEKEBİLDİ

İlk gördüğünde şaşırıp heyecanlandığını belirten Harun Şipal üç arkadaşının yardımıyla tekneye alabildikleri balığın Ay balığı olduğunu Balık Hali’nde balık türlerini gösteren yayınlara bakarak öğrendiklerini söyledi.



BÖLGEDE İLK DEFA GÖRÜLDÜ

Harun Şipal; “50 metre derinlikten ağları çekmeye başladığımda anormal bir ağırlık olduğunu fark ettim. İlk gördüğümde Vatoz’a benzettim. Ağları yırttı. Tekneyi batıracaktı. Daha önce bölgede böyle bir şey görmemiştim. Arkadaşlarımı çağırdım. Onların yardımıyla çekip hale götürdük. Su ürünleri Kooperatifi ve Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personelinin incelemesinden sonra İzmir Balık Hali’ne göndereceğiz.” dedi.

21 ARALIK KIYAMET ALAMETİ

Okyanus ve Akdeniz’in derin sularında yaşayan Ay Balığı’nın Foça önlerine nasıl geldiği merak konusu olurken, Foça Balık Hali’nde 21 Aralık kıyametinin alameti şakaları yapıldı. Yakalanan Ay Balığı etinin fabrikada işlendikten sonra yem olarak değerlendirilebileceği öğrenildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3959
Okunma: 3959












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)