ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
BBP’den Foça Temad’a hem ziyaret hem davet

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 21.12.2012    

BBP’den Foça Temad’a hem ziyaret hem davet



Büyük Birlik Partisi Foça İlçe Başkanı Fahrettin Saç, bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği(TEMAD) Foça Şubesini ziyaret etti. BBP heyeti, TEMAD ilçe Başkanı Şeref Alkoç ve ilçe yöneticileri tarafından karşılandı.

15 Ay gibi bir süre olmasına rağmen partisinin seçim çalışmalarına başladığını, genel merkezlerinin ayrı bir önem verdiği Foça’nın pilot ilçe olarak seçildiğini ifade eden Fahrettin Saç; 25 yıldır biriken sorunların çözümü için her kesimden çalışkan insanları partilerinde görmek istediklerini söyledi.

FOÇA KENTSEL DÖNÜŞÜMLE HAREKETLENECEK

Fahrettin Saç; “ Foça kentsel dönüşümde de hareketli bir bölge olacak. Bu nedenle yeni banka şubeleri ardı ardına açılıyor. Binaların dönüşümünden önce Bağarası’nda yapılacak bir küçük sanayi sitesi, şehir merkezinde bulunan Büfe’lerin kaldırılması, kenti pisliğe boğan Pazar yerine modern yeni bir pazaryeri yapılması, tüm sahil kesiminde yasal zorunluluk olan 0-35 metre hattında tüm vatandaşların serbestçe denize girebileceği düzenlemelerin yapılması, aralıklı taş yolların birbirine geçmeli kilit taşlarla değiştirilerek yürümenin kolaylaştırılması bizim öncelikle yapmak istediğimiz dönüşümler. İlçe yöneticileri, siyasi partiler, STK’lar hep birlikte Ankara’ya gitmeli ve bir türlü çözülmek istenmeyen Fransız Tatil Köyü sorunu için sesimizi yükseltmeliyiz. Foça’nın çocuklarına Foça’da iş imkanı yaratmalıyız” dedi.

Saç, ilçe yönetimine aday olacaklar arasında TEMAD Foça Şubesi’nin temsilcisinin de bulunmasını arzu ettiklerini belirterek, açık davette bulundu.



Ziyaret ve davet için teşekkür eden Şeref Alkoç konuyu yönetim kurulunda görüşeceklerini ve üyelerine aktaracaklarını belirtti. Kent sorunlarının çözümüne katkı koyacak herkese destek vereceklerini dile getiren Alkoç, dernek üyelerinin sorunlarının çözümü içinde tüm siyasilerden destek beklediklerini söyledi.

EMEKLİ SUBAY TATİLDE ASTSUBAY EKMEK DERDİNDE

“Belediye otobüsleri her kentin en uç noktalarından kalkar, Foça’da ise binlerce asker personel, oturduğu lojmanlar bölgesinden otobüse ulaşmak için yolculuk yapmak ve ayrı bir ücret ödemek zorunda” diyen Şeref Alkoç, emekli astsubayların önemli bir bölümünün maddi sıkıntı içinde olduğunu, aynı mesleği yapan subaylarla aralarındaki maaş farkının insaf sınırlarını aştığını vurguladı. Alkoç; “Bazı üyelerimiz emekli olmalarına rağmen garsonluk, taksi şoförlüğü gibi işlerle geçimlerini sağlamaya çalışıyor. “Subay emeklisi tatilde, astsubay emeklisi ekmek derdinde” bir konum söz konusu. Bu durumun acilen düzeltilmesini talep ediyoruz” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2650
Okunma: 2650












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)