ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Yol’suzluk Yenibağarası köylülerinin canına tak etti

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 20.12.2012    

Yol’suzluk Yenibağarası köylülerinin canına tak etti



İzmir’in Foça İlçesine bağlı Yenibağarası köylüleri İzmir BŞB Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bir yıl önce söz vermesine rağmen ova yollarının yapılmamasına isyan etti. En küçük bir yağmurda hayvanlarına ve tarlalarına gidememekten şikayetçi olan vatandaşlar verilen sözlerin yerine getirilmesini istediler.

Geçimlerini balıkçılık, tarım ve hayvancılıkla sağladıklarını, Yeni Bağarası ile Gediz Deltası arasında kalan onbeşbin dönümlük araziden ekmeklerini çıkardıklarını belirten köylüler ova yollarının yapılmamasının en büyük sorunları olduğunu söylediler.



Yeni Bağaralı çiftçiler adına konuşan Tevfik Seylan(58) geçen yıl Kasım ayında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendilerini ziyaret ettiğini ve bu sorunu en geç 2012 yılı Sonbaharında çözmeye söz verdiğini söyledi.

Tevfik Seylan; “Sayın Kocaoğlu’nun sözü üzerine bu yıl ekmediğimiz arazileri bile ektik. Bu bölgede bazı arkadaşlarımız yeniden hayvancılık yapmaya başladılar. Buradan geçimini sağlayan ikiyüze yakın aile var. Bütün vatandaşlarımız bu yoldan işliyor. Bu yolları kullanan balıkçı arkadaşlarımız var. Hepimiz onbeş kilometrelik yolun asfalt yapılacağı sözüne güvenerek varımızı yoğumuzu buraya döktük. Ama bir buçuk metresi bile yapılmadı. Henüz kışın başındayız. Bir iki gün yağmur yağdı. Yollar girilmez hale geldi. Tarlalara gidemiyoruz, hayvanlara yem götüremiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Büyük Başkan’dan yolumuzu söz verdiği gibi bir an evvel yapmasını istiyoruz.” dedi.

Çevredeki bazı yeni yerleşim birimlerinde on gün önce dökülen asfaltın ikinci kez kazılarak alt yapı çalışmasına başlandığını gördükçe üzüldüklerini ve ziyan edilen asfaltın kendilerinin hayati ihtiyacı olduğunu belirten Seylan, Başkan Kocaoğlu’nu veya İzmir BŞB yetkililerini durumu yerinde görmek için bölgeye davet etti.



Seyfi GÜL







Okunma: 2762
Okunma: 2762












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)