ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Yoğurt’ta yangın

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 11.12.2012    

Foça Yoğurt’ta yangın



İzmir’in Foça İlçesi Yeni Bağarası Mahallesi’nde bulunan Foça Yoğurt Fabrikası’nda (Mandıra’da) 10 Aralık 2012 Pazartesi günü saat 11.00 dolayında yangın çıktı. İzmir bölgesinde Foça Yoğurt markasıyla tanınan ve yöre üreticilerinin kurduğu kooperatife ait olan fabrikadaki yangında can kaybı yaşanmazken maddi hasar meydana geldi.

Yoğurt ve diğer süt ürünleri üretilen fabrikanın dış bölümünde bulunan trafonun patlaması sonucu çıkan alevler, trafo dairesi ve kömürlü kazanların bulunduğu bölümü sardı. Personel bitişikteki kömür deposuna sıçramaması için yangın söndürme tüpleriyle müdahale etti. Alo 110 hattından haber verilen Foça İtfaiye grubu da kısa sürede olay yerine geldi. Köpük ve suyla yangın yarım saatlik bir çalışma sonunda söndürüldü.



Foça Süt Ürünleri Kooperatifi Başkanı Rasih Sümer, şiddetli bir patlama duyduklarını, ardından fabrika personelinin müdahale ettiğini söyledi. Sümer; ”Tam tüplerimiz boşalmak üzereydi ki, Foça’dan itfaiye ekibi yetişti. Ancak bu tür yangınlara müdahale için daha yakınlarda ekip bulunmasının gerekli olduğunu düşünüyorum. Arada yol olması gecikmelere ve kayıpların artmasına sebep olabilir. Daha önce Bağarası’nda bir ekip bulunduruluyordu. Aynı uygulamanın yeniden başlamasını istiyoruz. Bu yangında çok kısa sürede olay yerine gelen Foça itfaiye grubu, 112 Acil ambulans ekibi ve diğer ilgililere teşekkür ediyorum.” dedi.

Yangınla ilgili olarak Foça İlçe Jandarma Komutanlığı’nca soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2833
Okunma: 2833












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)