ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Fırtına Foça’yı vurdu

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 5.12.2012    

Fırtına Foça’yı vurdu



4 Aralık 2012 saat 02.00 sıralarında patlayan fırtına Foça’da hasara neden oldu.

Şamata koyunda ve Küçükdeniz sahilinde belediyenin halkın kullanımı için yaptığı bazı tahta iskeleler parçalanarak denize sürüklendi.

1 adet polyester tekne parçalanarak sahile vururken, Büyükdeniz’de 4 adet çeşitli boylarda tekne alabora oldu.



Özellikle 1.Mersinaki bölgesinde etkili olan fırtınada bir otelin zemin katında bulunan spor salonları ile deniz seviyesinden iki buçuk metre yukarıda bulunan giriş ve havuz bölümlerini deniz suları bastı. Beton ve tahta iskeleleri çöktü. İstinat duvarı yıkılan otelin plajı ile bina duvarları arasındaki bölüme tonlarca ağırlıkta çakıl taşları yığıldı.

Otel (Otel Leon) görevlilerinden Elvan Giyik fırtınanın saat 02.00 sıralarında aniden patladığını, özellikle spor aletlerinin bulunduğu bölüme ulaşmanın mümkün olmadığını, dalgaların yüksekliği nedeniyle otelin denizden oldukça yüksekte olan giriş bölümünü dahi suların bastığını söyledi. Giyik; ”Önlem almak mümkün değildi. Deniz önüne kattığı her şeyi sürükleyip getirdi. İki saat kadar sürdü. Ama bu sürede belediyenin ağaç iskelelerini de, otelimizin beton iskelelerini de parçaladı Bir tekne kıyıya vurup parçalandı. Suyun içinde görünmeyen tekneler de var. Tam bir afetti.” dedi.

Hasar gören iskelelerin artıkları ve fırtına sonrası sahile vuran çöpler Foça Belediyesi ekipleri tarafından temizlenirken, sahipleri de, su alan ve alabora alan tekneleri kurtarma çalışmalarına girişti.



Seyfi GÜL







Okunma: 2630
Okunma: 2630












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)