ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Tuder’den Foça Ak Parti heyetine talep yağmuru

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 30.11.2012    

Tuder’den Foça Ak Parti heyetine talep yağmuru



Ak Parti Foça ilçe yönetimi sivil toplum kuruluşlarını ziyaret programı kapsamında 26 Kasım 2012 Pazartesi günü Foça Turizmciler, Yatırımcılar ve Esnaflar Derneği(TUDER)’ni ziyaret etti.

İlçe Başkanı Av. Kadir Özgirgin’in de yer aldığı Ak Parti heyetini ağırlayan TUDER Başkanı Işıl Dirim Kavitaş, dernek olarak Foça’nın eksik, aksak, yersiz ve yetersiz buldukları konularını aktardı ve çözüme yardımcı olunmasını talep etti.

Işıl Dirim Kavitaş; Foça’nın gerçek bir turizm kenti olması için dilek ve önerilerini; “Turizm Teşvik Dosyası ile ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan randevu alınmasını ve dosyanın kısa sürede işlem görmesi için takibinin yapılmasını, askeri tesislerin kent dışına çıkarılmasının sağlanmasını, Foça Gümrüğü’nün tekrar açılmasını, resmi binaların Büyükdeniz sahilinden iç bölgelere alınarak, buraların turizme kazandırılmasını, yenisi yapıldığında hastane binasının turizm amaçlı olarak kullanılmasının sağlanmasını, Öğretmen Evi’nin müzeye dönüştürülmesini ve turizme kazandırılmasını istiyoruz” sözleriyle sıraladı.



“Rahmetli Selçuk Dirim’den beri Foça’da bir gelişme olmadı” diyerek söz alan Ak Parti Foça İlçe Başkan yardımcısı turizmci Abdullah Güler; “Herkesin hakkını teslim etmek gerek. Nihat Dirim’in başkanlığı sırasında belediye arazisine yapılan Club Phokaia’da Foçalı gençlerin çalışması şart koşuldu, ancak bu şarta bile uyulmadı” dedi.

Ak Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin; bakanlıktan alacakları randevuya TUDER temsilcileri ile birlikte gitmeyi önererek, askeri birliklerin kent dışına çıkarılması konusunda çalışma yapıldığını belirtti.

Özgirgin; “İngiliz Burnu’na Yat Limanı projemiz var. Gümrüğün de buraya gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yeni yasayla kaldırılan İl Özel İdaresine ait olan Öğretmen Evi’nin belediyeye kalmaması için önlem aldık. Belediyenin bu binayı kendine tahsis etme riski kalkar kalkmaz müze olması için gereğini yapacağız” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2555
Okunma: 2555












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)