ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Model uçak geleceğe yön veriyor

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 23.11.2012    

Model uçak geleceğe yön veriyor



İzmir’in Foça İlçesi’nde bulunan Halim Foçalı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri ders saatleri dışında yaptıkları model uçak çalışmaları nedeniyle Türk Hava Kurumu tarafından sertifika verilerek ve kurumun çeşitli faaliyetlerine davet edilerek ödüllendirildiler.

Okulun kısıtlı olanaklarına rağmen havacılığa olan ilgi nedeniyle zemin kattaki bir bölümü model uçak çalışmalarına ayırdıklarını belirten okul müdürü Adnan Uçar; öğretmenlerden Coşkun Coşkuner’in önderliğinde 6 yıldır yapılan çalışmalarla ilgili olarak 150 dolayında öğrenciye kurum tarafından sertifika verildiğini söyledi.

THK ÜNİVERSİTESİNE SEÇİLME VE BURS’TA ÖNCELİK

22 Kasım 2012 Perşembe günü; geçen yılki faaliyetleri için dokuz öğrenciye daha ödül ve sertifikaları THK Foça Şubesi ikinci başkanı Muharrem Yeşilkaya’nın da bulunduğu bir törenle verildi. Öğrencileri THK’nun kurs, eğitim ve sosyal etkinliklerine davet eden Yeşilkaya “Genç Kanatlar” topluluğuna katılarak lise döneminde yapacakları çalışmaların, Menemen’de kurulmakta olan ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bir üniversitenin diplomalarına denklik vereceği THK Üniversitesi’ne, öğrenci seçiminde ve öğrenim bursu sağlanmasında da katkısı olacağını dile getirdi.



HAVACILIĞI MESLEK OLARAK SEÇTİLER

Havacılık Bölüm Sorumlusu ve Model Uçak Rehber öğretmeni Coşkun Coşkuner halen model uçak çalışmalarına 25 öğrenciyle devam ettiklerini, Ankara, Eskişehir ve Selçuk’taki çalışmalara katıldıklarını, model, uçak, planör ve paraşütle atlama kursları ile kurban derisi ve bağış toplama, kurum bünyesinde düzenlenen etkinliklerde yer alma derecelerine göre öğrencilerin kurum tarafından puan usulüyle değerlendirildiğini anlattı. Ulaşım hariç tüm masrafların karşılandığı bu çalışmalara atölyelerindeki eğitim dahil olmak üzere bölgedeki diğer tüm okul öğrencilerinin gelip katılmasını arzu ettiklerini belirten Coşkuner; “Yaptıkları model uçaklar kendilerinin oluyor. Bunlarla uçuş festivallerine katılabiliyorlar. Arzumuz 15.00 - 17.30 arası çalışmalara diğer öğrencilerinde gelip katılması. Halk Eğitim Merkezi ve yerel yönetim de bu konuda destek olacaklarını belirtiyor. Burada yapılan çalışmalar gelecek içinde bir yatırım teşkil ediyor. Daha önceki yıllarda mezun ettiğimiz öğrencilerimizden bu çalışmalarda yer alanlardan birçoğu havacılık sektörünü çalışma alanı olarak ta seçtiler. Okulumuzun asıl bölümlerinde aldıkları turizm ve otelcilik eğitimini havacılık mesleğiyle birleştirerek uçaklarda ve havaalanlarındaki ilgili birimlerde çalışmaya başladılar.” dedi.



ÖĞRENCİLER MUTLU VE UMUTLU

Halim Foçalı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencisi Havacılık Kolu Başkanı Burak Gülörten de arkadaşlarıyla birlikte THK’nun faaliyetlerine katılmaktan çok mutlu olduklarını, basitten karmaşığa doğru çeşitli uçak modellerini aşama aşama yaparak kendilerini geliştirdiklerini söyledi. Burak Gülörten; “Bu çalışmalarla; aslında çok ilgili değilmiş gibi görünen havacılık mesleğine yöneliyoruz. Hedeflerimiz arasında THK Üniversitesinde uçucu ve diğer hizmet personeli olma isteği ilk sıralarda yerini alıyor. Çalışmalarımızın kurum tarafından dikkate alınması bizi gelecek için umutlandırıyor ve yönlendiriyor ” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2470
Okunma: 2470












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)