ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
İzmirli Lionslar Anıtkabiri ziyaret etti

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 20.11.2012    

İzmirli Lionslar Anıtkabiri ziyaret etti



Türkiye Lions Dernekleri Konfederasyonu üyesi kulüplerin temsilcileri her yıl geleneksel hale getirdikleri Atatürk’ü anma ziyaretlerini 17 Kasım 2012 Cumartesi günü gerçekleştirerek Anıtkabir’de buluştular.

Ziyarette İzmir bölgesi; Karşıyaka, Mavişehir, Aliağa, Ege Pasaport, Bahar, Kahramanlar, Bodrum, Alsancak, Buca ve Phokaia (Foça) Lions kulüplerinin konsey başkanı ve eşleri, genel yönetmen ve eşleri, genel yönetmen yardımcıları, Leo çoğul yönetim çevresi başkanları, Lionlar, Leolar ve Lions dostları düzeyinde 50 dolayında kişi ile temsil edildi.

İzmirli lionlar ve leolar (18-30 yaş grubu üyeler) yolculukta da bir arada olmak ve nostaljik bir yolculuk yapmak amacıyla Ankara’ya yolculuklarını (İzmir’den 16 Kasım 2012 Cuma saat 17.50) (Ankara’dan 17 Kasım 2012 saat 17.50) trenle yaptılar.

Temsilciler Anıtkabir’de İstiklal Marşı’nı okudular ve Atatürk’ü saygıyla selamladılar. Ulu önder Atatürk’ün mozolesine İzmir bölgesi adına Bodrum Lions kulübü temsilcisi Uluslararası Lions 118 R Federasyonu Genel Yönetmeni Canan Banu Dündar çelenk koydu.

Anıtkabir’den sonra Atatürk Orman Çiftliği içerisinde yer alan Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin benzerini ve Ankara Kalesi’ni gezdiler.



Lions’ların tüm toplantılarını açarken Atatürk’e saygılarını sözlü olarak ifade ettiğini belirten Phokaia (Foça) Lions Kulübü Başkanı İlkay Söylemezoğlu, Anıtkabir ziyaretlerini de Türkiye’nin her yerinden gelen lion ve leo’larla birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Söylemezoğlu; ”Atamıza duyduğumuz saygı bir günle kısıtlı değildir, ona olan sevgi ve minnetimiz ilelebet var olacak. Ancak böyle özel günlerde gerçekleştirdiğimiz ziyaretler hem saygımızın ifade edilmesi, hem de gelecek nesillere aktarılması için bir vesile oluşturmaktadır. Bugün var oluşumuzun, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde olduğunu unutmamamız gerekir. Türkiye Cumhuriyeti’nin onun eseri olduğunu unutmamamız gerekir. Atamızın ilkelerini, felsefesini ve Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmaya kararlılıkla devam edeceğiz.” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2436
Okunma: 2436












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)