ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Zihinsel engellilere Foça’da hayata katılma gezisi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 8.11.2012    

Zihinsel engellilere Foça’da hayata katılma gezisi



Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından eğitim verilen bir grup zihinsel engelli için 7 Kasım 2012 Çarşamba günü Foça’ya gezi düzenlendi. Geziye asker kıyafetiyle katılan 34 yaşındaki Mehmet Çetinkaya, Bayrak ve Atatürk sevgisiyle geziye katılanlara ve Foçalılara duygusal anlar yaşattı.

Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turhan Eke’nin de yer aldığı geziye 9 öğrenci, 2 veli ve 5 öğretmen katıldı.

Önce Foça Deniz Üssü’nü ziyaret eden grup, Foça’nın tarihi ve turistik yerlerinden sonra Belediye Başkanı Gökhan Demirağ tarafından da makamında ağırlandı. Askerliği çok sevdiği için asker kıyafetiyle geziye katılan, Atatürk fotoğraf ve heykelleriyle Türk Bayrağı gördüğünde selama duran Mehmet Çetinkaya uğurlama sırasında Başkan Demirağ’a bir süre sarılarak ayrılmak istemedi.



23 yaş ve üzeri ağır ve orta düzeyli zihinsel engelli 12 öğrenciye; halk oyunları, el sanatları ve resim eğitimi verdiklerini belirten Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turhan Eke, zaman zaman düzenledikleri gezilerle onların sosyal hayata katılmalarını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Turhan Eke: “Bunu eğitimimizin önemli bir parçası olarak görüyoruz. Bu yılın ilk gezilerinden birini Foça’ya gerçekleştirmekle ne kadar isabetli bir seçim yaptığımızı da burada anladık. Tarihi ve turistik yerleri gezdik. Gerek askeri birlikte gerek kent içinde ve gerek sayın başkan tarafından ilgiyle karşılandık. Öğrencilerimizde bizde, onların toplum içinde rahat olabilmelerine, rahat hareket edebilmelerine, konuşabilmelerine katkı yapacak bu geziden çok mutlu olduk.” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2438
Okunma: 2438












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)