ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
35 Yıl sonra yine birlikte

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 6.11.2012    

35 Yıl sonra yine birlikte



Deniz Astsubay Sınıf Okulu (yeni adıyla Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu)’nun 1979 yılı mezunları İzmit Emex Otel’de buluşarak hasret giderdiler.

3 Kasım 2012 Cumartesi gecesi düzenlenen geceye çoğunluğu emekli, bir bölümü ise halen görevde olan 100’ü aşkın astsubay ve eşleri yaşamlarını sürdürdükleri çeşitli illerden ve yurtdışından gelerek katıldılar.

Türk Deniz Kuvvetleri’ndeki görevlerini tamamladıktan sonra yaşamlarını emekli olarak sürdürenlerin yanı sıra, yeni hayatlarında üniversite öğretim üyesi, avukat, müteahhit, işletmeci, çeşitli firmalarda idari yönetici, basın mensubu, gemi kaptanı, başçakçısı, havayolu şirketlerinde teknik personel gibi meslekler icra eden, bazıları kendi firmalarını kurarak ticaret yapan astsubaylar salon girişinde birbirlerine yılların özlemiyle sarıldılar.



Öğrencilik ve meslek anılarını tekrar yaşayan ve bazıları mezuniyetten sonra ilk defa bir araya gelen katılımcılar 1978 yılındaki öğrencilik hallerine özenip yerlere uzandılar. Okuldaki lakaplarını hatırlattılar, şakalaştılar. Orkestranın çaldığı şarkılara eşlik ettiler, dans ettiler, halay çektiler, göbek attılar.

Bazılarının ortaokulu bitirdikten sonra İstanbul Beylerbeyi Deniz Astsubay Hazırlama Okulu’nda lise öğrenimine başladığını ve ilk tanışıklıklarının 1975 yılına dayandığını belirten organizasyon komitesi üyesi Veysel Ekinci ilişkilerin öğrenci, meslektaş aşamalarını çoktan geçtiğini, büyük bir ailenin fertleri haline geldiklerini söyledi.

Veysel Ekinci; “Çeşitli nedenlerle yurdun değişik kentlerine dağılmış bu büyük aileyi uzun yıllar sonra bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bir araya gelince adeta çocuklaşıyoruz. Hem eğleniyoruz, hem anıları paylaşıyoruz. Bu arada özellikle mesleğe devam eden kardeşlerimizin ve emeklilerin yıllardır ihmal edilmiş, gözden ırak tutularak verilmemiş özlük hakları konularında TEMAD çatısı altında mücadele ve hak arama çalışmalarına kesintisiz devam etmeyi konuşuyoruz, kararlılığımızı ortaya koyuyoruz. Bu akşam birlikte olduğumuz tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, gelemeyen arkadaşlarımızı da aramızda görerek bir yıl sonra birlikte olmayı diliyoruz.” dedi.

Katılımcılar; gecenin organizasyonunu üstlenen arkadaşları Zekeriya Uçar, Veysel Ekinci ve Süleyman Çağlayan’a teşekkür ederek bir yıl sonra Çanakkale’de tekrar buluşma dileğiyle ayrıldılar.

Seyfi GÜL







Okunma: 2022
Okunma: 2022












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)