ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Yeter dedi bir yılda 62 kilo verdi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 26.10.2012    

Yeter dedi bir yılda 62 kilo verdi



Azmetti. Kendi belirlediği yöntemle bir yılda 62 kilo verdi. 180 kilodan 118 kiloya indi. Birkaç ayda 35 kilo daha vermeyi hedefliyor.

Adı Semih Hekimoğlu. 47 yaşında. Evli. İki kız çocuk babası.

Aslen Ankaralı İstanbul’da büyümüş. Meslek Lisesi Elektronik Bölümü’nü bitirmiş. Sonra askerlik görevini yapmayı tercih etmiş. Okumayı bir tarafa bırakmış. İstanbul’da iş hayatına atılmış. Ağabeyi ile birlikte kurdukları (Hekimoğlu Nakliyat) lojistik şirketiyle yıllarca taşımacılık yapmış. Şirketi birlikte idare ve idame etmişler, güçlendirip, büyütmüşler. İzmir, Manisa, Bursa gibi pek çok yerde şubeler açmışlar.

AİLEDE KİLOLU KİMSE YOK

Dedesi dahil kendisinden önceki nesillerde, ailesinde kilolu kimse yok. Ama iş hayatının sıkıntıları onu genç yaşlardan itibaren yemeye, içmeye ve kilo aldırmaya başlamış. “Biraz psikolojik biraz iş hayatının gereklerinden ve zorunluluklarındandı yemem içmem” diyor.

Şirket ortaklığına devam ediyor, ama idareyi ağabeyine devrederek, beş yıl önce aktif iş hayatını bırakmış. Foça’ya kaçmış.

Zaman zaman denediği kilo verme çabalarını her seferinde bir bahaneyle yarım bırakmış. Taa ki 2011 yılının Eylül ayına kadar.



BU İŞ İYİCE ABARDI. YETER.

Kendi kendine bakıp “Bu iş iyice abardı. 180 (yüz seksen) kiloyu buldum. Bacaklarım ağrımaya, sızlamaya, beni taşımamaya başladı. Çok sevdiğim bahçe işleri için bile eğilip kalkamaz oldum. Yeter” demiş.

“Doktor, diyetisyen yada bir başka yardımcıdan önce kendim bu kiloları vermeye inanmalıyım. Yanımda kimse olmasa da ben istediğim yere kendim gelmeliyim.” diyerek önce kendine söz vermiş. Ahdetmiş. Azmetmiş.

Daha önceleri denediği yöntemlerden, televizyonlardan, internetten, çevresindeki dostlardan, konuşulanlardan ve alışkanlıklarından bir derleme yapmış. Kendine bir yol çizmiş. Yeni bir beslenme temposu, yeni beslenme alışkanlıkları oluşturmuş. Sporu başköşeye oturtmuş. Haftanın dört günü üşenmeden Foça’dan İzmir’e giderek, bir spor salonuna devam etmeye başlamış. Bunu mesai gibi zorunluluk kabul etmiş.

“İnsan kendi metabolizmasını en iyi kendisi tanır, tanımalı. Doktora gittiğinde mutlaka testlerle tanımaya çalışıyorlar. Ama o sonuçlar bazen senin vücudunla paralel olmuyor. Tutmuyor.” diyor.
Anlatıyor.

AÇ KALMIYORUM. NORMAL YİYORUM

“Sağlıklı olmaya, kiloları atmaya karar verdiğim (2011 Eylül ayından) günden beri, sabah kalkıp kuvvetli bir kahvaltı yapıyorum. Proteinler, yumurta, peynir gibi şeylerle klasik kahvaltı yani. Kalori hesabım yok ama mantığımı da kullanıyorum. Kışın enerji verici şeyler yiyorum. Kurutulmuş meyveler, kayısı, incir, hurma, kuru dut, yulaf. Bazen bunlardan karışım hazırlıyorum. Yüzde seksen kahvaltım bu. Ekmeği kestim tabii. Ekmek yerine azda olsa form yiyeceklerden alıyorum.”

“Spor sonrası, öğleyi muz ve diğer meyvelerle geçiriyorum. Akşam da salata ağırlıklı olmak üzere sebze yemeği ki, mevsiminde ne varsa bezelye, pırasa, barbunya. Ve balık. Balığın her türlüsünü yapıyorum. Tavasını da, ızgarasını da. Yani yağ alıcam, almıycam diye bir tereddüdüm yok. Temel anlamda böyle besleniyorum. Şeker, tuz, tatlı, ekmek yok. Çok su tüketiyorum. Sırf sporda iki buçuk litre su içiyorum”

“Sporda aletlere giriyorum. Göğüs, pazı, arka grup, bacak, karın çalıştırıyorum. Bu aletleri kullanırken zorlama yapmıyorum. Kendi yaş grubumun standartlarına, nabız aralıklarına dikkat ediyorum. Birkaç ay aralıklarla kan veriyorum. Bu işe başladığımdan beri değerlerim on numara iyi çıkıyor”

SADECE YÜRÜMEK YETERLİ DEĞİL

“Sadece yürümenin spor anlamında bir faydası olduğuna inanmıyorum. Spor yaparken kardiyo, bisiklete binmek, tırmanma gibi yağ yakımına yönelik aktivitelere ağırlık veriyorum. Şu an 118 kiloyum. Ne zaman 85 kiloya ineceğim, o zaman vücudu sıkılaştırmaya yönelik program yapacağım. İdealim 85 kiloya inmek. Haziran 2013 ayı sonunda bu kiloyu hedefledim”

FOÇA SİNİRLERİ ALIYOR İRADEYİ SAĞLAMLAŞTIRIYOR

Kilo vermede; eşinin yeni duruma uyum sağlaması ve Foça’da yaşamasının da büyük katkısı olduğunu sözlerine ekleyen Semih Hekimoğlu; “İş stresinden, trafik yoğunluğundan uzakta Foça’nın gördüğünüz bu harika manzarasında sinirleriniz alınıyor. İradeniz kat be kat güçleniyor. Kilolar bu iradenin altında ezilip gidiyor” diyor.

Bir yılda 60 kilo verdiğini, önümüzdeki sekiz ayda 30-35 kilo daha vererek idealine ulaşmak istediğini belirten Hekimoğlu; kendi kendine de olsa, başka sorunlar yaşanmaması için bu işin bilinçli yapılmasının önemine dikkat çekiyor.

Seyfi GÜL







Okunma: 2451
Okunma: 2451












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)