ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Panolar böyle boşmu kalacaktı Efes?

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 20.10.2012    

Panolar böyle boşmu kalacaktı Efes?



Foça’nın muhtelif yerlerine yerleştirilen ve üzerine turizm işletmelerinin adları yazılarak yön levhası olarak kullanılması planlanan panolar, sponsor firmanın anlaşma yapılan niteliklere uymaması nedeniyle amacına uygun kullanılamıyor.

Foça Belediyesi, Foça Turizm Derneği (TUDER) ve sponsor firma (Efes Pilsen) arasında yapılan anlaşmayla hem kente hoş bir hava vermesi hem de kent dışından gelenlerin aradıkları işletmeye kolayca ulaşmasını sağlamak amacıyla panoların kentin ana arterleri ve işletmelerin bulunduğu sokak başlarına yerleştirilmesi düşünüldü. TUDER; derneğin amaçları ve Foça’nın tanıtım faaliyetlerinde kullanılmak üzere panolara isim yazdırmak isteyen işletmelerden bir miktar para topladı. Gecikmeli de olsa panolar firma tarafından yerleştirildi. Ancak boyutlarının olması gerekenden çok küçük olarak yapılması nedeniyle işletme adları bu levhalara yazılamadı.

TUDER; Foça Belediyesi aracılığıyla sponsor firmadan panoları 20 Ekim 2012 tarihine kadar anlaşılan boyutlara getirmesini talep etti.

Aslında 1 Haziran 2012 tarihine kadar tabelaların normal boyutlarıyla yerine konulmasının taahhüt edildiğini belirten TUDER Başkanı Işıl Dirim Kavitaş; “Sokak başlarındakiler hariç, ana arterlerdekiler o kadar büyük olacaktı ki, 44 işletmeyi üzerine yazabilecektik. Gele gele bunlar geldi. Yaz başından beri konuyu görüşüyoruz. İşletmelerden para topladık. Zamanında olabilseydi daha da para toplayabilirdik. Bunları önümüzdeki Turizm Fuarı’nda, Berlin Fuarı’nda, önümüzdeki sezonun hazırlıklarında kullanabilirdik. Foça için kullanabilirdik. Sponsor firma bu yüzden bizi çok büyük sekteye uğrattı. Üyemiz bütün işletmelerden aynı parayı aldık. Hepsini ve eşit büyüklüklerde yazmak zorundayız. Bu yüzden insanların kafasında derneğimizle ilgili bazı soru işaretleri oluştu. Zor durumda kaldık. Bu levhalar ne işe yarıyor diye üzerimize geliniyor. Belirttiğimiz süreye kadar panolar istenilen boyutlara getirilip işletme isimleri yazılmazsa başka bir sponsor firmayla anlaşma yoluna gideceğiz.” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2552
Okunma: 2552












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)