ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Kıyamadıklarından 8 araba çöp çıktı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 18.10.2012    

Kıyamadıklarından 8 araba çöp çıktı



Foça İsmetpaşa Mahallesi’ndeki evinde yıllardır yalnız yaşayan Yaşar Turun(80)’un evinden sekiz traktör römorku dolusu çöp çıktı.

Foça Reha Midilli Caddesi üzerinde bulunan tek odalı taş evde yaşayan ve evinin önündeki kaldırımda tenekeler içinde özenle yetiştirdiği çiçeklerle tanınan Yaşar teyze geçtiğimiz Mart ayında rahatsızlanarak Foça Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki tedavisinin ardından kendisine bakıcı temin edilerek evine gönderilen yaşlı kadının, evinin halini gören Kaymakamlık yetkilileri, önce tekrar hastaneye, sonra da rızası alınarak Buca Yaşlı Bakım ve Huzurevi’ne naklini sağladılar.

Evinde yaşadığı dönemde kendisine yardımcı olmak, evini temizlemek istediklerini belirten komşuları, hiçbir eşyasına kıyamadığını söyleyerek kendilerini içeri almayan Yaşar teyzenin huzurevine yerleştirildikten sonra geçen altı ayda, evinin, daha çok kokmaya, fare ve haşeratın cirit atmaya başlaması üzerine şikayetçi oldular.



Foça Belediyesi’nce Sağlık Şube Müdür Vekili Muharrem Yeşilkaya başkanlığında oluşturulan bir ekip duruma müdahale etti. Hediye olarak verildiği sanılan poşetleri açılmamış yeni giysiler ile kullanabileceği şahsi eşyaları kendisine ve ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere ayıklandı.

Çöp niteliğindeki diğer eşya ve malzemeler toplam sekiz römorkla taşınarak atıldı. Ev dezenfekte edildi ve ilaçlandı.

Yaşar Turun’un; yerleştirildiği Buca Yaşlı Bakım ve Huzurevi’nde sağlığına tekrar kavuştuğu, memnun ve mutlu olduğu öğrenildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2515
Okunma: 2515












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)