ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Hayvan zehirleyenleri Çandarlı’da protesto ettiler

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 15.10.2012    

Hayvan zehirleyenleri Çandarlı’da protesto ettiler



İzmir’in Dikili İlçesi Çandarlı Beldesi’nde bir süredir meydana gelen hayvan zehirleme olayları hayvansever derneklerinin 14 Ekim 2012 Pazar günü düzenlediği eylemle protesto edildi.

Eylem için İzmir, Aliağa, Bergama, Dikili, Foça ve Çandarlı hayvanlara yardım ve koruma derneklerinin üyeleri Çandarlı Belediyesi önündeki parkta toplandılar. Hayvan zehirlenmelerinin görüldüğü sokakları dolaşan hayvanseverler “Hayvan katliamına hayır”, “Hayvanlara Şiddete hayır”, “Hayvanlar yaşamalı, Çandarlı ilçe olmalı” sloganlarıyla 3 kilometre yürüdüler.

Bir yılda 150 dolayında hayvanın zehirlenerek öldüğünü, altı ayda bir periyodik olarak zehirlenmek suretiyle toplu hayvan ölümlerinin görüldüğünü belirten Çandarlı Hayvanları Koruma Derneği (ÇANHAYKODER) Başkanı Celal Soygüzel vatandaş, ilgili, yetkili herkesin elele vererek bu katliamları durdurmasını istedi.

Soygüzel; “24 Eylül günü Ada mahallesinde 4 köpek 1 kedi zehirlendi, bakım kontrol noktalarımızda bulunan 5 hayvan da kayıp. Aynı gün Atatürk mahallesinde yavrularıyla birlikte zehirlenen bir köpeği erken müdahaleyle kurtardık. İki gün sonra Pazaryeri civarında 50’ye yakın hayvanı aynı yöntemle katlettiler. Olay yerinde bulunan bağırsak parçalarının tahlili sonucu tarım ilacına bulanmış oldukları tespit edildi. Olayı jandarmaya intikal ettirdik, durumu fotoğrafladılar. Soruşturma devam ediyor ama fail yada faillerden bulunan yok. Biz Çandarlı’da barınak yapılmasını istiyoruz. Görevli veteriner akşamları beldeden ayrıldığı için bu tür vakalar olduğunda gece müdahale etme imkanı olmuyor. Çandarlı Belediyesi bu konuda yardımlarını esirgemiyor. Ancak belediyenin iptal edilecek olması bizi kara kara düşündürüyor. Biz Çandarlı Belediyesi’nin iptalini değil, Çandarlı’nın ilçe olmasını istiyoruz. Hayvan katliamları dursun istiyoruz.” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2101
Okunma: 2101












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)