ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Dünya Lions Günü’nde kan bağışı kampanyası düzenlediler

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 9.10.2012    

Dünya Lions Günü’nde kan bağışı kampanyası düzenlediler



Phokaia (Foça) Lions Kulübü 8 Ekim Dünya Lions Hizmet Günü dolayısıyla Kızılay’la işbirliği yaparak Kan Bağışı kampanyası düzenledi.

7 Ekim 2012 Pazar günü Foça Turizm Müdürlüğü Foklu Çeşme önünde toplanan lionslar Kızılay’ın Kan Bağış Aracı’na ilk bağışları kendileri yaptılar. “Kan Acil Değil Sürekli İhtiyaçtır” sloganıyla düzenlenen kampanya için ilçedeki anons sisteminden sürekli çağrı yapıldı, kulüp üyeleri sokaklardaki vatandaşlarla konuşarak bağış davetinde bulundular. Bastırılan broşürlerle lionsluk ve Phokaia Lions Kulübü’nün gerçekleştirdiği etkinlikler hakkında bilgiler verdiler.



8 Ekim’in; sınır, ırk, din ayrımı yapmaksızın tüm insanlara ve insanlığa karşılıksız hizmet için çalışan ve 200'ü aşkın ülkede, 40,000’den fazla kulüpte örgütlü, yaklaşık 2,000,000 üyesi olan lions kulüplerinin 95. resmi kuruluş yıldönümü olduğunu ve tüm dünyada, lionsların "dünya hizmet günü" olarak anıldığını belirten Phokaia Lions Kulübü Başkanı İlkay Söylemezoğlu, kendilerinin de Foça’da düzenledikleri bu etkinlikle kutlamalara katıldıklarını söyledi.

"Lions" sözcüğünün, "liberty – intelligence – our – nations - safety" sözcüklerinin ilk haflerinden oluştuğunu, "özgürlük -anlayış - ulusumuzun güvenliği" anlamına geldiğini, kuvveti, kudreti, cesareti ve başarıyı temsil eden "aslan"ın isim ve simge olarak seçildiğini, Türkiye’de 6 yönetim bölgesi ve 450 dolayında kulübün olduğunu anlatan Söylemezoğlu; halkın ihtiyaç duyduğu konularda çalışmaya, sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya devam ettiklerini dile getirdi.

Söylemezoğlu; “Phokaia Lions kulübümüzde ondokuz üyemiz var. Kurulduğumuz günden beri gümrük kapısının açılmasından, Marsilya’ya giden Kybele teknesine, Yeşil Çalı projesinden Foça’nın tanıtım faaliyetlerine kadar çeşitli konularda üzerimize düşeni yerine getirmeye çalıştık. Bugün de kan bağış kampanyamızla kan bağışı yapılmasına öncülük ediyor ve kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurguluyoruz. Bu etkinliğe Foça dışından gelen Lions Kulüpleri ve genel yönetmenimiz de katılıyor” dedi.

Kızılay görevlisi bir doktor ve iki hemşire ile 11.00 ile 18.00 saatleri arasında devam eden kampanyada 60 ünite kan temin edildiği öğrenildi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2528
Okunma: 2528












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)